0
Kylling i grøn karry med ris og syrlig grønt
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

kyllingelårGrøn thai-karry sovskokosmælk
1 min.
Tilbered kyllingen

Sæt en gryde over ved mellemhøj varme, og tilsæt en smule olie.

Brun kyllingelårene af på alle sider, og tilsæt så kokosmælken og karrysaucen.

Lad det simre stille og roligt under låg i ca. 30 min., til lårene er møre.

ris, basmati
5 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min.(afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

limebrun mark-champignonbladselleriæble
15 min.
Forbered det grønne

Skær svampene i kvarte, og kom dem op i gryden med kylling, så de tilbereder med de sidste 5 min.

Snit bladselleri og æble i tynde strimler.

Skær lime i både.

35 min.
Anretning

Anret ris i en dyb tallerken med kylling og karrysovs henover.

Slut af med at komme æbler og bladselleri over retten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1206 kcal
Fedt:
79,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
37,4 g
Kulhydrat:
78,9 g
heraf sukkerarter:
11 g
Kostfibre:
2,9 g
Protein:
45,7 g