0
Kylling i karry med syrlig, grøn salat
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingelårkokosmælkrød thai karrypaste
1 min.
Kylling

Del kyllingelårene i to stykker i leddet.

Sæt en stor gryde over ved høj varme, og tilsæt en smule olie.

Krydr lårene grundigt med salt og friskkværnet peber, og brun dem godt af i gryden, nogle minutter.

Skru så ned på lavt blus, tilsæt karrypaste, kokosmælk og ca. 1/2 dl vand pr. kuvert (eller så kyllingen lige nøjagtigt er dækket) til gryden.

Læg låg på, og lad det simre under låg i ca. 30 min.

jasminris
5 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. 

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

 

 

limepeanutsforårsløglille pak choy
10 min.
Salat

Pluk pak choy ud i blade, og fjern top og rod på forårsløgene. Skyl begge dele, og dryp dem godt af.

Snit løgene super fint og pak choy lidt mere rustikt med en skarp kniv. 

Vend det sammen i en skål, og tilsæt godt med fintrevet limeskal og saft, lidt olivenolie - og lidt soya eller salt.

Hak peanuts groft med en kniv.

peanuts
35 min.
Anretning

Anret risene i bunden af en dyb tallerken, og kom kylling og karrysovs ovenpå.

Kom den grønne salat ovenpå, og drys til sidst med peanuts.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1049 kcal
Fedt:
63,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
26,7 g
Kulhydrat:
68,8 g
heraf sukkerarter:
1,3 g
Kostfibre:
6,6 g
Protein:
52,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?