0
Kylling i krydrede ris med bladselleri og rosiner
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
45 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kyllingelårløghvidløg
1 min.
Kylling

Start med at dele kyllingen i over- og underlår. Find en stor gryde, der er stor nok til at rumme alt kyllingen. Varm den godt op og brun kødet godt af i lidt olie. Gerne lidt af gangen, så gryden ikke køler for meget ned.

Mens kyllingen bruner kan du skrælle løg og hvidløg. Snit hvidløget i tynde flager og skær løget i tynde både.

tomaterhvidløgjasmin- eller basmatirisras el hanoutløgkyllingelår
5 min.
Gryderetten

Del tomaterne i kvarte.

Når kyllingen er brunet af, kommer du alt kyllingen op i gryden, så det ligger i et lag og ikke ovenpå hinanden. Fordel herefter ris, tomater, løg, hvidløg og krydderblandingen ned i gryden. Krydr med salt og friskkværnet peber og dæk det hele med vand så det lige nøjagtig dækker. Læg låg på gryden og lad det simre ved laveste blus i ca. 30-35 min.

rosinerbladsellerilille squash
20 min.
Salat

Mens retten simrer kan du snitte bladselleri og squash i tynde skiver. Bland dem i en skål sammen med rosinerne og vend det hele med lidt god olivenolie og et godt skud friskkværnet peber.

40 min.
Anretning

Anret gryderetten i dybe tallerkener og drys salaten ud over til sidst.

Velbekomme!

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?