Start med at dele kyllingen i over- og underlår. Find en stor gryde, der er stor nok til at rumme alt kyllingen. Varm den godt op og brun kødet godt af i lidt olie. Gerne lidt af gangen, så gryden ikke køler for meget ned.
Mens kyllingen bruner kan du skrælle løg og hvidløg. Snit hvidløget i tynde flager og skær løget i tynde både.
Del tomaterne i kvarte.
Når kyllingen er brunet af, kommer du alt kyllingen op i gryden, så det ligger i et lag og ikke ovenpå hinanden. Fordel herefter ris, tomater, løg, hvidløg og krydderblandingen ned i gryden. Krydr med salt og friskkværnet peber og dæk det hele med vand så det lige nøjagtig dækker. Læg låg på gryden og lad det simre ved laveste blus i ca. 30-35 min.
Mens retten simrer kan du snitte bladselleri og squash i tynde skiver. Bland dem i en skål sammen med rosinerne og vend det hele med lidt god olivenolie og et godt skud friskkværnet peber.
Anret gryderetten i dybe tallerkener og drys salaten ud over til sidst.
Velbekomme!
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kundekommentarer ()