
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Snit løg og hvidløg fint.
Kom 1/2 spsk. olie pr. person på en wok eller i en pande, og varm den godt op. Tilsæt kylling, og steg i 2 min. Tilsæt løg og hvidløg, og steg i yderligere 2 min.
Skær peberfrugt, squash, blomkål og gulerod i mindre stykker. Kom så grøntsagerne på panden, og tilsæt rød karry pasta. Rør godt rundt, og steg i 5-7 min.
Hak ingefær fint. Kom ingefær, kokosmælk, 1/4 dl. vand pr. person og 1/2 tsk. salt pr. person i som det sidste, og lad wokretten simre i 5 min.
Smag til med salt og kom ekstra rød karry pasta i, hvis du ønsker retten stærkere.
Servér retten som vist på billedet.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften