0
Kylling i rød karry
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

løghvidløg
1 min.
Snit løg

Snit løg og hvidløg fint.   

Kylling i strimlerhvidløgløg
5 min.
Steg løg og kylling

Kom 1/2 spsk. olie pr. person på en wok eller i en pande, og varm den godt op. Tilsæt kylling, og steg i 2 min. Tilsæt løg og hvidløg, og steg i yderligere 2 min.   

rød peberfrugtsquashblomkålgulerodrød curry paste
10 min.
Grøntsager

Skær peberfrugt, squash, blomkål og gulerod i mindre stykker. Kom så grøntsagerne på panden, og tilsæt rød karry pasta. Rør godt rundt, og steg i 5-7 min.   

ingefærkokosmælk
20 min.
Afslut retten

Hak ingefær fint. Kom ingefær, kokosmælk, 1/4 dl. vand pr. person og 1/2 tsk. salt pr. person i som det sidste, og lad wokretten simre i 5 min.   

25 min.
Anretning

Smag til med salt og kom ekstra rød karry pasta i, hvis du ønsker retten stærkere. 

Servér retten som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
478 kcal
Fedt:
26 g
heraf mættede fedtsyrer:
19,1 g
Kulhydrat:
24,4 g
heraf sukkerarter:
15 g
Kostfibre:
8,3 g
Protein:
35,5 g