Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Skær kyllingen i fingertykke strimler, og pisk miso med et par dråber vand.
Skræl ingefæren, og snit den i tynde strimler.
Vend kyllingen grundigt sammen med miso, ingefær og lidt salt.
Snit forårsløgene fint, og del dem i hvide og grønne stykker.
Pluk pak choy ud i blade, og skær dem i mundrette stykker.
Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt en god mængde olie.
Steg kyllingestykkerne på alle sider i 3-4 min., til de har taget godt med farve, og er gennemstegte.
Træk panden fra varmen, tilsæt de hvide forårsløg, og vend godt rundt.
Tag kylling og forårsløg af panden.
Kom saucen op i panden, og giv den et hurtigt opkog.
Anret risene i en dyb tallerken med kylling ovenpå.
Hæld sauce over, og drys med rå pak choy og grønne forårsløg.
Miso
- umamibomben der kan peppe enhver ret op!
Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.
Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.
Kundekommentarer ()