
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand.
Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
Skær kyllingen i fingertykke strimler, og pisk miso med et par dråber vand.
Skræl ingefæren, og snit den i tynde strimler.
Vend kyllingen grundigt sammen med miso, ingefær og lidt salt.
Snit forårsløgene fint, og del dem i hvide og grønne stykker.
Pluk pak choy ud i blade, og skær dem i mundrette stykker.
Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt en god mængde olie.
Steg kyllingestykkerne på alle sider i 3-4 min., til de har taget godt med farve, og er gennemstegte.
Træk panden fra varmen, tilsæt de hvide forårsløg, og vend godt rundt.
Tag kylling og forårsløg af panden.
Kom saucen op i panden, og giv den et hurtigt opkog.
Anret risene i en dyb tallerken med kylling ovenpå.
Hæld sauce over, og drys med rå pak choy og grønne forårsløg.
Miso
- umamibomben der kan peppe enhver ret op!
Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.
Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften