0
Kylling i skysovs med syltet salat og kartofler

Kylling i skysovs med syltet salat og kartofler

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

En nem variation over gl. daws Mormorkylling.
Hvis man kan finde riseddike til salaten i det lokale supermarked, eller hos den lokale asiatiske butik, er det en god investering at købe ind til sit køkken. Æble og hvidvinseddike også fint - så der skal bare lidt mere sukker i dressingen.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
agurkhjertesalatsmå kartoflergulerøddersukker
1 min.
Klargøring
  1. Kartoflerne sættes over at koge i godt saltet vand.  Det er ikke nødvendigt at skrælle dem, men man kan gøre det, hvis man synes.

  2. I en stor skål, der kan rumme alle grøntsagerne laves marinaden til salaten: 2 spsk riseddike ( alternativt hvidvinseddike eller æbleeddike ) pr. person røres sammen med 1-2 spsk sukker pr. person.  Smag marinaden til med et lille nip salt og godt med peber: den skal skal være sur/sød, som agurkesalat.

  3. Gulerødderne skrælles.
    Agurken og gulerødderne snittes ultra-fint ( brug evt. en mandolin )
    Salaten skylles og slynges tør.  Snit den fint.
    Alle grøntsagerne hældes over i skålen, og vendes i marinaden.
    Lad salaten stå og trække til I skal spise, og vend rundt i den af og til.
kyllingebryst uden skindskysovs
20 min.
Kylling
  1. Kyllingen krydres med salt og peber, og brunes i smør på begge sider i en pande, der lige netop kan rumme alle kyllingebrysterne.

  2. Når kyllingen er brunet ( med ikke færdigstegt ), hældes skysovsen over, og der lægges låg på panden.  Lad stå og simre lige så stille til kyllingen netop er gennemstegt.  Tilsæt evt en smule vand, hvis sovsen bliver for tyk.
30 min.
Anretning

Servér kyllingen med den syltede salat og kartoflerne.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?