Kylling Korma spises i mange forskellige varianter over det hele på det Indiske kontinent. Kyllingen marineres i en Korma-pasta bestående af blandt andet ingefær og chilli, hvorefter den braiseres i enten kokosmælk eller fløde sammen med grøntsager.
Start med at skære et dybt snit hele vejen rundt om benet ind i hvert over- og underlår. Massér halvdelen af kormapastaen grundigt ind i kødet, og krydr med salt og peber, samt et lille drys sukker.
Brun kyllingen af i en blanding af smør og olie i en dyb sauterpande, der kan rumme hele retten, mens du ordner grøntsagerne.
Risene sættes over at koge efter anvisningen på pakken. Halvvejs gennem kogetiden hældes de tørrede abrikoser ned i gryden, evt. sammen med 1-2 tsk. smør pr. person .
Butternut græskarret deles, kernerne skrabes ud, og græskarret skrælles med en kniv eller en tyndskræller.
Kødet skæres ud i mundrette bidder på omkring 2x2 cm. Butternut græskar varierer i størrelse, derfor er det ikke sikkert, at du skal bruge det hele. Regn med en stor håndfuld græskartern pr. person.
Spinaten skylles grundigt, og slynges tør.
Løgene hakkes mellemfint.
Tag kyllingen op af gryden, og brun løg og græskar af, til de gyldner.
Tilsæt resten af korma-pastaen efterfulgt af kokosmælken, og kog op under omrøring. Måske skal der tilsættes lidt vand, for at saucen ikke bliver alt for tyk.
Kyllingen lægges ned i saucen, og det hele simrer under låg i ca. 10 min., til kyllingen er gennemtilberedt.
Vend spinaten ned til kyllingen, og lad den falde sammen et par minutter. Smag til med salt og peber, samt evt. en smule sukker.
Servér abrikosrisene til kyllingen.
~Velbekomme ~
Kundekommentarer ()