0
Kylling med blød polenta, estragon, parmesan, rucola og fennikelsalat

Kylling med blød polenta, estragon, parmesan, rucola og fennikelsalat

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kyllingebryst: Brun kyllingebryst på en medium til varm pande i lidt neutral olie. Når det er gyldent vendes det og brunes kort tid på den anden side. Læg dem i et ovnfast fad og steg dem færdige i en 200 grader forvarm ovn i 5-6 min. Lad dem trække lunt og tildækket i 4-5 min. før de serveres. (kan evt. skæres i skiver)

Polenta: Kog 7,5 dl letsaltet vand (eller sødmælk hvis du vil være lidt ekstra god ved dig selv) op og rør med polentaen. Kog ved medium til lav varme under konstant omrøring i 2-3 minutter. Lad den hvile 4-5 minutter under låg – rør med revet parmesan (brug halvdelen her), 2-3 spsk. af din bedste olivenolie eller lidt kold smør og smag til med salt og peber.

Fennikelsalat: Soigner fennikel og skær den i papirtynde skiver på et mandolinjern - kom det i iskoldt vand i 5-10 minutter. Dræn og slyng evt. i en salatslynge og vend med lidt god olivenolie, citronsaft, plukket estragon, det sidste revede parmesan samt masser af friskkværnet peber.

Anretning: Som anvist på billedet – dryp evt. med lidt god balsamico og din bedste olivenolie - riv det sidste parmesan over. Server skyllet rucola i en skål ved siden af.

Fif: Gem evt. lidt a polentaen til dagen efter hvor den smager skønt skåret i skiver og stegt sprødt i lidt olie på en pande!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?