0
Kylling med stegte gulerødder, krydderolie og syrligt blomkål

Kylling med stegte gulerødder, krydderolie og syrligt blomkål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Muskatnød, Sesam, Nødder, Soya, Jordnødder, Cashewnødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gulerødder
1 min.
Gulerødder

Start med at skrubbe gulerødderne grundigt, eller skræl dem, hvis det er  nødvendigt. Skær dem ud i store stykker.

dildras el hanoutblomkål
5 min.
Blomkål

Skær blomkålet ud i helt små buketter. 

Hak dilden fint med en skarp kniv, både stilke og blade. Vend dilden op i en skål sammen med blomkålen.

Kom krydderblandingen op i en anden lille skål, og kom et godt skud olivenolie i, så du får en tæt krydderolie.

gulerødderlime
15 min.
Gulerødder

Varm en stor pande op ved højeste varme. Rist først cashewnødderne uden olie, til de har taget lidt farve. Tag så nødderne af panden, og tilsæt en smule olie. Steg gulerødderne hårdt i ca. 4-5 min., så de tager godt med farve, og bliver en smule møre. Steg dem gerne over flere gange, hvis du laver mad til 3-4 kuverter.

Hak nødderne groft med en kniv.

Kom gulerødderne op i en skål, og krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt de hakkede nødder, masser af fintrevet limeskal og krydderolien fra før. Vend det hele godt rundt. 

kyllingebryst uden skindlime
25 min.
Kylling

Vend masser af saft fra limefrugten op i blomkålen, og lad den trække til servering.

Tag panden fra før, og tør den af med et stykke køkkenrulle.

Varm den op ved mellem varme med en smule olie. Krydr kyllingebrysterne grundigt med salt og friskkværnet peber. Steg kyllingen ca. 3-4 min. på hver side, og lad den trække et par minutter inden servering. Tjek, at kødsaften er helt klar, så kyllingen er gennemstegt.

 

30 min.
Anretning

Anret gulerødderne på en tallerken med kyllingen ovenpå og blomkålssalaten på siden.

Velbekomme!

 

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?