0
Kylling med stegte gulerødder, pecorino og perlespelt

Kylling med stegte gulerødder, pecorino og perlespelt

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

perlespelt
1 min.
Perlespelt

Dæk perlespelten med koldt vand i en gryde. Tilsæt lidt salt, og lad spelten simre under låg i ca. 15 min., til den er mør. Kom spelten i en sigte, og lad den dryppe af.

kyllingebryst uden skind
5 min.
Kylling

Find en stor pande frem, og sæt den over ved mellemhøj varme. Tilsæt lidt olie, og steg kyllingebrystet i 3-4 min. på hver side. Krydr med salt og friskkværnet peber.

citronsolsikkekernergulerødder
15 min.
Gulerødder

Skræl eller skrub gulerødderne, og skær dem ud i grove chunks.

Når kyllingen er færdig, tørrer du panden af med et stykke køkkenrulle.

Tilsæt lidt ny olie, og steg gulerødderne, til de har taget godt med farve. Et minut eller to før gulerødderne er færdige, tilsætter du solsikkekernerne, og lader dem riste lidt med.

Krydr med salt og peber, og riv citronskal fint ud over.

hvidløgcitronpecorino romanocreme fraiche 18%
20 min.
Dressing

Lav en dressing af fintrevet hvidløg, creme fraiche og masser af revet ost. Smag til med salt, peber og lidt saft fra citronen.

30 min.
Anretning

Skær kyllingen ud i mundrette bidder.

Anret perlespelten i bunden af en dyb tallerken med gulerødder og dressing ovenpå. Slut af med stykker af kylling.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
861 kcal
Fedt:
49,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
10,9 g
Kulhydrat:
52,3 g
heraf sukkerarter:
13,4 g
Kostfibre:
17,6 g
Protein:
43,2 g