0
Kylling mujaddara på belugalinser
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

auberginehvidløgtahincitronmujaddara krydderi
1 min.
Mutabbal (Palæstinensisk auberginedip):

Tænd ovnen på 250 grader.

Skyl auberginen, og prik den i skindet med en gaffel 10-15 steder.

Halver auberginen, og læg den i et ovnfast fad med skærefladen opad. skær 4-5 dybe ridser ned i "kødet" af auberginen - uden at skære igennem skrællen. Dryp generøst med en god olivenolie, og krydr med salt og peber.

Sæt fadet i den 250 grader varme ovn i 20 min., til auberginen er mør og gylden.

Skrab det inderste frugtkød forsigtigt ud med en ske. Undgå at få for meget af skallen med (den skal IKKE bruges).

Blend frugtkødet sammen med rå hvidløg (brug det halve her), tahin, citronsaft og god olivenolie, til du opnår en cremet konsistens.

Smag blandingen til med salt og peber, og juster med mere citron.

Ved anretning stænker du med en smule god olivenolie, og drysser det sidste mujaddarakrydderi over retten.

Hopballe Mølle kylling, udbenet overlårhvidløg
2 min.
Kyllingelår:

Dup kyllingen tør på skindsiden med lidt køkkenrulle. Brun den grundigt (se video ovenover)af på en medium til varm pande i lidt neutral olie. Når kyllingen er gylden, vendes den og brunes på den anden side. Kom hele letknuste hvidløgsfed ved sammen med lidt smør. Krydr med salt og peber. Kom kødet i et ovnfast fad, og steg det færdigt i ovnen i 15-20 min. til det netop er gennemstegt uden at være blevet tørt. Gem panden til senere. 

belugalinserris, basmatimujaddara krydderirosiner
10 min.
Mujaddara:

Kog de grønne linser og ris i rigeligt, saltet vand i 10-12 min. Kom dem i en sigte, og stil dem til side til senere.

Skræl zittauerløgene, halver dem, og skær dem i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern.

Varm et par spsk. olivenolie i panden, du brugte til kylling tidligere, og kom løgene heri. Steg dem først bløde, så sprøde og mørkt gyldne uden de branker for meget, men de må godt blive meget mørke. Kom krydderiblandingen (gem en smule til senere) på panden sammen med de kogte drænede ris og linser, og rist igennem i 5 minutter. Sluk for varmen, og vend rosiner i.

Lad det hele trække under låg i 5 min. Smag til med salt og peber. 

 

koriander
40 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Hæld saften fra kyllingen ned til ris/linser, læg kyllingen derpå, og drys med plukket koriander.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Mujaddara

- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen

Skagenfoods mujaddarablanding består af:

30% Spidskommenfrø, 25% Korianderfrø, 10% Allehånde, 10% Kanel, 10% Kommen, 10% Cayennepeber og 4% Laurbærblade, 1% Safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?