0
Kylling på cremet svampe-pasta med purløg
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Pastaretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Grøntsager og pastavand forberedes:
  • Sæt en gryde vand over at koge til pastaen.
  • Purløget snittes fint.
  • Svampene snittes i fine stykker.
  • 1-2 fed hvidløg pr. person hakkes fint.
  • Parmesanen rives fint.
10 min.
Kyllingen og grøntsagerne steges:
  • Kyllingebrysterne krydres med salt, drysses med lidt chicken rub, og steges under låg på en medium-varm pande. De skal have min. 5-7 minutter på hver side eller til det er gennemstegt og kødsaften er klar.

  • Læg kyllingebrysterne over på en tallerken sammen med evt. pandedyppelse, og steg så svampene på panden ved meget høj varme.

  • Når svampene er fint brunede, tilsættes hvidløget sammen med resten af posen med chicken rub til panden og steges med et par sekunder. Så hældes omkring 3-4 spsk. vand pr. person på panden, og svampene simrer under låg et par minutter, til de er møre.

  • Pastaen koges, til den lige netop er al dente, drænes og lægges tilbage i gryden, den blev kogt i. Vend en smule olivenolie ned i pastaen, for at den ikke skal klistre sig sammen, og hold den lun under låg.

  • Kyllingen skæres ud i mundrette skiver. Læg kyllingestykkerne over i gryden til pastaen sammen med creme fraichen og det finthakkede purløg (gem en smule til pynt). Hæld de varme svampe ned i gryden, og vend det hele godt sammen. Riv halvdelen af parmesanen over retten, og smag godt til med salt og peber. 


25 min.
Anretning:

Anret på et stort fad eller som portioner i dybe tallerkener, og drys med purløg.  Server resten af parmesanen til.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?