Sæt en stor gryde letsaltet vand over til at koge nudler i senere.
Skyl basilikum forsigtigt, og pluk den ud i blade. Hak stilkene fint med en skarp kniv.
Rist sesamfrøene på en tør pande, til de har taget lidt farve og dufter dejligt.
Skyl kål og forårsløg, og snit begge dele super fint med en skarp kniv.
Vend kål og løg med basilikumstilke, kimchi-base, den ristede sesam, fintrevet limeskal og limesaft. Knug blandingen lidt med dine hænder. Smag til med lidt soya, hvis du har. Men vent med salt.
Varm en pande godt op, tilsæt lidt olie, og steg kyllingebrystet ca. 3-4 min på hver side, eller til det er gennemstegt med en kernetemperatur på 72 grader. Krydr grundigt med salt og friskkværnet peber. Lad det trække et minut eller to, og skær det så i tynde skiver med en skarp kniv.
Kom nudlerne i det kogende vand, og kog dem efter anvisning på pakken.
Når nudlerne er møre, sigter du dem over i en skål, og vender dem med lidt olie og soya.
Anret nudlerne i bunden af en dyb tallerken med kålsalaten og skiver af kylling ovenpå. Slut af med at drysse basilikumblade ud over.
Velbekomme!
Kimchi som i udgangspunktet er mælkesyre fermenteret napakål (kinakål) er i Korea en ufravigelig og fuldstændigt uundværlig del af basiskosten. Koreanerne spiser den til alle måltider, som en form for relish der bruges som ingrediens i et utal af koreanske retter, og dermed konsumeres i enorme mængder.
Kundekommentarer ()