0
Kylling på kimchikål med nudler og basilikum
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
basilikum
1 min.
Basilikum

Sæt en stor gryde letsaltet vand over til at koge nudler i senere.

Skyl basilikum forsigtigt, og pluk den ud i blade. Hak stilkene fint med en skarp kniv.

sesamfrø
3 min.
Sesamfrø

Rist sesamfrøene på en tør pande, til de har taget lidt farve og dufter dejligt.

spidskålforårsløgkimchi-baselimesesamfrøbasilikum
5 min.
Kål

Skyl kål og forårsløg, og snit begge dele super fint med en skarp kniv.

Vend kål og løg med basilikumstilke, kimchi-base, den ristede sesam, fintrevet limeskal og limesaft. Knug blandingen lidt med dine hænder. Smag til med lidt soya, hvis du har. Men vent med salt.

kyllingebryst uden skind
15 min.
Kylling

Varm en pande godt op, tilsæt lidt olie, og steg kyllingebrystet ca. 3-4 min på hver side, eller til det er gennemstegt med en kernetemperatur på 72 grader. Krydr grundigt med salt og friskkværnet peber. Lad det trække et minut eller to, og skær det så i tynde skiver med en skarp kniv.

nudler
20 min.
Nudler

Kom nudlerne i det kogende vand, og kog dem efter anvisning på pakken.

Når nudlerne er møre, sigter du dem over i en skål, og vender dem med lidt olie og soya. 

basilikum
30 min.
Anretning

Anret nudlerne i bunden af en dyb tallerken med kålsalaten og skiver af kylling ovenpå. Slut af med at drysse basilikumblade ud over.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kimchi som i udgangspunktet er mælkesyre fermenteret napakål (kinakål) er i Korea en ufravigelig og fuldstændigt uundværlig del af basiskosten. Koreanerne spiser den til alle måltider, som en form for relish der bruges som ingrediens i et utal af koreanske retter, og dermed konsumeres i enorme mængder. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?