0
Kylling på kimchikål med nudler og basilikum
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
basilikum
1 min.
Basilikum

Sæt en stor gryde letsaltet vand over til at koge nudler i senere.

Skyl basilikum forsigtigt, og pluk den ud i blade. Hak stilkene fint med en skarp kniv.

sesamfrø
3 min.
Sesamfrø

Rist sesamfrøene på en tør pande, til de har taget lidt farve og dufter dejligt.

spidskålforårsløgkimchi-baselimesesamfrøbasilikum
5 min.
Kål

Skyl kål og forårsløg, og snit begge dele super fint med en skarp kniv.

Vend kål og løg med basilikumstilke, kimchi-base, den ristede sesam, fintrevet limeskal og limesaft. Knug blandingen lidt med dine hænder. Smag til med lidt soya, hvis du har. Men vent med salt.

kyllingebryst uden skind
15 min.
Kylling

Varm en pande godt op, tilsæt lidt olie, og steg kyllingebrystet ca. 3-4 min på hver side, eller til det er gennemstegt med en kernetemperatur på 72 grader. Krydr grundigt med salt og friskkværnet peber. Lad det trække et minut eller to, og skær det så i tynde skiver med en skarp kniv.

nudler
20 min.
Nudler

Kom nudlerne i det kogende vand, og kog dem efter anvisning på pakken.

Når nudlerne er møre, sigter du dem over i en skål, og vender dem med lidt olie og soya. 

basilikum
30 min.
Anretning

Anret nudlerne i bunden af en dyb tallerken med kålsalaten og skiver af kylling ovenpå. Slut af med at drysse basilikumblade ud over.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kimchi som i udgangspunktet er mælkesyre fermenteret napakål (kinakål) er i Korea en ufravigelig og fuldstændigt uundværlig del af basiskosten. Koreanerne spiser den til alle måltider, som en form for relish der bruges som ingrediens i et utal af koreanske retter, og dermed konsumeres i enorme mængder. 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.