Kålen skylles grundigt, og den seje del af ribberne rives ud af bladene.
Snit bladene i mellemfine strimler på ca 1/2 cm bredde.
Kyllingebrystet skæres i strimler på ca 1 cm bredde.
Hvidløg og løg hakkes mellemfint.
Hvidløg steges i halvt smør, halvt olie til det er gennemstegt i en stor, dyb pande eller en lav sauterpande, der kan rumme hele retten.
Hæld kyllingestrimlerne ned til hvidløget, lad det stege et minuts tid, og tilsæt så kålen. Steg, til kålen er faldet sammen, og er begyndt at blive mør.
Krydr med salt og peber, og hæld blandingen over i en skål.
Panden sættes over varmen igen - den skal ikke gøres ren - og løgene steges til de bliver gennemsigtige.
Tilsæt risottorisene og lad dem stege med et par minutter.
Imens koges en kedel vand.
Hvis du har en sjat hvidvin, skal den på nu. Brug så meget, at det lige står op om risen, og lad den koge helt væk. Hvis du ikke har vin, springes dette trin bare over.
Tilsæt Skagen Secret-krydderiet, og derefter så meget varmt vand, at det står 2 cm over risene.
Skru ned for panden, så risene bare lige simrer, og lad koge stille under omrøring, til vandet er næsten fordampet.
Fortsæt med at hælde vand på og lad det fordampe, til risene er cremede og al dente.
Så snart osten kommer i, bliver risottoen meget tykkere, derfor skal konsistensen være lind, lidt som en meget tynd risengrød.
Imens risen simrer, skæres Snehvide-osten i små tern.
Når risene er færdige, vendes Snehvide-osten ned i risottoen, lidt ad gangen. Efter osten er kommet i, må risottoen ikke koge.
Kål og kylling varmes lynhurtigt op på en hed pande.
Anret risottoen i dybe tallerkener og top op med kål og kylling.
~Velbekomme~
Fremstilles af komælk fra Østjylland. Mælken kommer fra én økologisk gård, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en halvfast hvidskimmelost, som fremstilles i små 2000 liters ostekar og hånd fyldes i formene. Hvorefter osten saltes i et døgn. Smagen fra hvidskimmel-modningen giver en karakter af champignon med en bred bouquet. Osten har en flot blød og næsten cremet konsistens. Snehvide er en ost i forklædning. Udenpå ligner den en brie, men inderst inde er det en havarti. Den har i virkeligheden fået de bedste træk fra de to ostetyper: blid og delikat og samtidig skærefast og smidig. En ost, der kan nydes på mange måder.
Kundekommentarer ()