0
Kylling satay med peanut kokossauce og friteret blomkål

Kylling satay med peanut kokossauce og friteret blomkål

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang.

jasminris
1 min.
Kogte ris

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene) og hæld al overskydende vand fra.

kyllingebrystsaté krydderi (Satay)tamari soya sauce
2 min.
Kylling satay del 1

Del kyllingen i mindre stykker på ca 2 x 2 cm og kom dem i en skål. Vend med lidt salt, halvdelen af satay-krydderierne, halvdelen af tamarien samt lidt sukker eller honning.

Lad gerne kødet trække 5-10 minutter, mens du laver satay-saucen og klargør romanesco blomkål.

romanescosaté krydderi (Satay)
15 min.
Friteret blomkål

Del blomkålen i buketter, og blanchér dem i saltet vand i 1 minut. Lad blomkålen dampe af, krydr med lidt fint salt, vend dem i lidt kartoffelmel, maizena eller hvedemel, og friter dem i rigeligt, meget varm olie, til de er sprøde og gyldne. Dryp de friterede blomkål af på køkkenrulle, og drys med lidt af saté-krydderierne.

peanutbuttersaté krydderi (Satay)kokosmælktamari soya saucelime
20 min.
Satay sovs

Kog kokosmælk, peanutbutter og det sidste tamari igennem et par minutter ved svag varme, mens du hele tiden rører i det.

Smag saucen til med det sidste krydderimix samt salt, sukker og lidt limesaft.

kyllingebryst
30 min.
Kylling satay del 2

Kom de marinerede kyllingestykker på spyd, og rist eller grill dem på pande eller grillpande i 2-3 minutter på hver side. Pensl evt. med lidt af den overskydende marinade, imens spyddene steger.

lime
40 min.
Anretning

Som vist på billedet med limebåde.

NB: Billedet viser broccoli, men i denne uge modtager du romanesco blomkål.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Saté krydderiblanding indeholder:
  • 20% korianderfrø
  • 15% citrongræs,
  • 10% (kaffir)lime
  • 10% løgpulver
  • 10% fennikelfrø
  • 10% spidskommen
  • 10% sort peber
  • 5% løgpulver
  • 5% hvidløgspulver
  • 5% chilipulver (bird eye).