0
Kylling satay med peanut kokossauce og friteret blomkål

Kylling satay med peanut kokossauce og friteret blomkål

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Kogte ris

Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:

Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!

Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller jasminris efter denne metode! Tak Jesper!

kyllingebrystsaté krydderi (Satay)tamari soya sauce
2 min.
Kylling satay del 1

Del kyllingen i mindre stykker på størrelse med en 1-krone og kom dem i en skål. Vend med lidt salt, halvdelen af satay-krydderierne, halvdelen af tamarien samt lidt sukker eller honning.

Lad gerne kødet trække 5-10 minutter, mens du laver satay-saucen og klargør romanesco blomkål.

romanescosaté krydderi (Satay)
15 min.
Friteret blomkål

Del blomkålen i buketter, og blanchér dem i saltet vand i 1 minut. Lad blomkålen dampe af, krydr med lidt fint salt, vend dem i lidt kartoffelmel, maizena eller hvedemel, og friter dem i rigeligt, meget varm olie, til de er sprøde og gyldne. Dryp de friterede blomkål af på køkkenrulle, og drys med lidt af saté-krydderierne.

peanutbuttersaté krydderi (Satay)kokosmælktamari soya saucelime
20 min.
Satay sovs

Kog kokosmælk, peanutbutter og det sidste tamari igennem et par minutter ved svag varme, mens du hele tiden rører i det.

Smag saucen til med det sidste krydderimix samt salt, sukker og lidt limesaft.

kyllingebryst
30 min.
Kylling satay del 2

Kom de marinerede kyllingestykker på spyd, og rist eller grill dem på pande eller grillpande i 2-3 minutter på hver side. Pensl evt. med lidt af den overskydende marinade, imens spyddene steger.

lime
40 min.
Anretning:

Som vist på billedet med limebåde.

NB: Billedet viser broccoli, men i denne uge modtager du romanesco blomkål.

Bonusinfo

Saté krydderiblanding indeholder:
  • 20% korianderfrø
  • 15% citrongræs,
  • 10% (kaffir)lime
  • 10% løgpulver
  • 10% fennikelfrø
  • 10% spidskommen
  • 10% sort peber
  • 5% løgpulver
  • 5% hvidløgspulver
  • 5% chilipulver (bird eye).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?