Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:
Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!
Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller jasminris efter denne metode! Tak Jesper!
Del kyllingen i mindre stykker på størrelse med en 1-krone og kom dem i en skål. Vend med lidt salt, halvdelen af satay-krydderierne, halvdelen af tamarien samt lidt sukker eller honning.
Lad gerne kødet trække 5-10 minutter, mens du laver satay-saucen og klargør romanesco blomkål.
Del blomkålen i buketter, og blanchér dem i saltet vand i 1 minut. Lad blomkålen dampe af, krydr med lidt fint salt, vend dem i lidt kartoffelmel, maizena eller hvedemel, og friter dem i rigeligt, meget varm olie, til de er sprøde og gyldne. Dryp de friterede blomkål af på køkkenrulle, og drys med lidt af saté-krydderierne.
Kog kokosmælk, peanutbutter og det sidste tamari igennem et par minutter ved svag varme, mens du hele tiden rører i det.
Smag saucen til med det sidste krydderimix samt salt, sukker og lidt limesaft.
Kom de marinerede kyllingestykker på spyd, og rist eller grill dem på pande eller grillpande i 2-3 minutter på hver side. Pensl evt. med lidt af den overskydende marinade, imens spyddene steger.
Som vist på billedet med limebåde.
NB: Billedet viser broccoli, men i denne uge modtager du romanesco blomkål.
Kundekommentarer ()