Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene) og hæld al overskydende vand fra.
Del kyllingen i mindre stykker på ca 2 x 2 cm og kom dem i en skål. Vend med lidt salt, halvdelen af satay-krydderierne, halvdelen af tamarien samt lidt sukker eller honning.
Lad gerne kødet trække 5-10 minutter, mens du laver satay-saucen og klargør romanesco blomkål.
Del blomkålen i buketter, og blanchér dem i saltet vand i 1 minut. Lad blomkålen dampe af, krydr med lidt fint salt, vend dem i lidt kartoffelmel, maizena eller hvedemel, og friter dem i rigeligt, meget varm olie, til de er sprøde og gyldne. Dryp de friterede blomkål af på køkkenrulle, og drys med lidt af saté-krydderierne.
Kog kokosmælk, peanutbutter og det sidste tamari igennem et par minutter ved svag varme, mens du hele tiden rører i det.
Smag saucen til med det sidste krydderimix samt salt, sukker og lidt limesaft.
Kom de marinerede kyllingestykker på spyd, og rist eller grill dem på pande eller grillpande i 2-3 minutter på hver side. Pensl evt. med lidt af den overskydende marinade, imens spyddene steger.
Som vist på billedet med limebåde.
NB: Billedet viser broccoli, men i denne uge modtager du romanesco blomkål.
Kommentarer og forslag til opskriften