0
Kylling satay med peanut kokossauce og friteret broccoli

Kylling satay med peanut kokossauce og friteret broccoli

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

jasminris
1 min.
Kogte ris

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

kyllingebrystsaté krydderi (Satay)tamari soya sauce
2 min.
Kylling satay del 1

Del kyllingen i mindre stykker på ca 2 x 2 cm, og kom dem i en skål. Vend med lidt salt, halvdelen af satay-krydderierne, halvdelen af tamarien samt lidt sukker eller honning.

Lad gerne kødet trække 5-10 min., mens du laver satay-saucen, og klargør broccoli.

broccolisaté krydderi (Satay)
15 min.
Friteret broccoli

Del broccoliet i buketter, og blanchér dem i saltet vand i 1 minut. Lad broccoliet dampe af, krydr med lidt fint salt, vend dem i lidt kartoffelmel, maizena eller hvedemel, og fritér dem i rigeligt, meget varm olie, til de er sprøde og gyldne.

Dryp de friterede broccoli af på køkkenrulle, og drys med lidt af saté-krydderierne.

peanutbuttersaté krydderi (Satay)kokosmælktamari soya saucelime
20 min.
Satay sovs

Kog kokosmælk, peanutbutter og det sidste tamari igennem et par minutter ved svag varme, mens du hele tiden rører i det.

Smag saucen til med det sidste krydderimix samt salt, sukker og lidt limesaft.

kyllingebryst
30 min.
Kylling satay del 2

Kom de marinerede kyllingestykker på spyd, og rist eller grill dem på pande eller grillpande i 2-3 min. på hver side.

Pensl evt. med lidt af den overskydende marinade, imens spyddene steger.

lime
40 min.
Anretning

Som vist på billedet med limebåde.

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Saté krydderiblanding indeholder:
  • 20% korianderfrø
  • 15% citrongræs,
  • 10% (kaffir)lime
  • 10% løgpulver
  • 10% fennikelfrø
  • 10% spidskommen
  • 10% sort peber
  • 5% løgpulver
  • 5% hvidløgspulver
  • 5% chilipulver (bird eye).