0
Kylling tandoori masala på Hopballe kylling med paraguayos, ris, yoghurt og koriander

Kylling tandoori masala på Hopballe kylling med paraguayos, ris, yoghurt og koriander

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Kogte ris

Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:

Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!

Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller jasminris efter denne metode! Tak Jesper!

ingefærkorianderzittauerløghvidløg
5 min.
Forberedelse

Pil og riv ingefær fint. Pil og finthak både løg og hvidløg. Pres saften fra citronen. Skyl og pluk koriander, og lad gerne det meste af stilkene sidde på.

Hopballe Mølle kylling, bryst i terntandoori masalagræsk yoghurt, 10%citroningefærhvidløg
10 min.
Marinér kylling

Kom kyllingestykkerne i en skål. Vend dem med tandoori masala, citronsaft, yoghurt (gem 1/3), finthakket hvidløg og fintrevet ingefær. Lad kødet trække i 5 min.

Hopballe Mølle kylling, bryst i terncitronflåede og hakkede tomaterparaguayos
15 min.
Tandoori masala

Skrab de marinerede kyllingestykker fri for marinaden, som gemmes til senere. Brun kyllingen af i lidt smør og neutral olie i en stegegryde eller høj pande med tilhørende låg. Tilsæt finthakkede løg til kødet. Lad retten simre ved medium varme, til løgene er klare og så småt begynder at tage farve. Tilsæt marinaden, og sauter et par minutter. Krydr med salt og sort peber. Tilsæt de flåede tomater, og kog retten igennem ved svag varme i 5 min., til kødet netop er gennemstegt. Skær imens paraguayos i både. Kom dem i gryden, og kog dem med i 2 min. Smag saucen til med salt og lidt sukker.

koriander
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Dryp det sidste yoghurt over retten, og drys med plukket koriander. Server ris til. 

 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori. 

Tandoori Masala indeholder:

Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?