0
Kylling tandoori med ris, yoghurt og koriander

Kylling tandoori med ris, yoghurt og koriander

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Kogte ris

Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:

Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!

Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller jasminris efter denne metode! Tak Jesper!

ingefærkorianderzittauerløghvidløg
5 min.
Forberedelse

Pil og riv ingefær fint. Pil og finthak både løg og hvidløg. Pres saften fra citronen. Skyl og pluk koriander, og lad gerne det meste af stilkene sidde på.

Kylling i strimlertandoori masalagræsk yoghurt, 10%citroningefærhvidløg
10 min.
Marinér kylling

Kom kyllingestykkerne i en skål. Vend dem med tandoori masala, citronsaft, yoghurt (gem 1/3), finthakket hvidløg og fintrevet ingefær. Lad kødet trække i 5 min.

Kylling i strimlercitronflåede og hakkede tomater
15 min.
Tandoori masala

Skrab de marinerede kyllingestykker fri for marinaden, som gemmes til senere. Brun kyllingen af i lidt smør og neutral olie i en stegegryde eller høj pande med tilhørende låg. Tilsæt finthakkede løg til kødet. Lad retten simre ved medium varme, til løgene er klare og så småt begynder at tage farve. Tilsæt marinaden, og sauter et par minutter. Krydr med salt og sort peber. Tilsæt de flåede tomater, og kog retten igennem ved svag varme i 5 min., til kødet netop er gennemstegt. Smag saucen til med salt og lidt sukker.

romainesalatcitron
25 min.
Salat

Flæk romaine på langs, og skyl dem grundigt! Pres det sidste citronsaft over skærefladen, og krydr med salt, sukker og sort peber. Dryp til sidst med lidt god olivenolie.

koriander
30 min.
Anretning

Som vist på billedet. Dryp det sidste yoghurt over retten, og drys med plukket koriander. Server ris til. 

 

Bonusinfo

Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori. 

Tandoori Masala indeholder:

Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?