0
Kylling tandoori med ris, yoghurt og koriander

Kylling tandoori med ris, yoghurt og koriander

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Indisk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Kogte ris

Sæt vand over. Skyl risene grundigt. Kom risene i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand og kog i ca. 12 min. Hæld overskydende vand fra. 

OBS: Vigtigt at overholde tiden da risene ellers nemt kan klistre.

 

ingefærkorianderzittauerløghvidløg
5 min.
Forberedelse

Pil og riv ingefær fint. Pil og finthak både løg og hvidløg. Pres saften fra citronen. Skyl og pluk koriander, og lad gerne det meste af stilkene sidde på.

kyllingebrysttandoori masalagræsk yoghurt, 10%citroningefærhvidløg
10 min.
Marinér kylling

Skær kyllingen i strimler og kom kødet i en skål. Vend dem med tandoori masala, citronsaft (gem en smule til salaten), yoghurt (gem 1/3), finthakket hvidløg og fintrevet ingefær. Lad kødet trække i 5 min.

kyllingebrystcitronflåede og hakkede tomater
15 min.
Tandoori masala

Skrab de marinerede kyllingestykker fri for marinaden, som gemmes til senere. Brun kyllingen af i lidt smør og neutral olie i en stegegryde eller høj pande med tilhørende låg. Tilsæt finthakkede løg til kødet. Lad retten simre ved medium varme, til løgene er klare og så småt begynder at tage farve. Tilsæt marinaden, og sauter et par minutter. Krydr med salt og sort peber. Tilsæt de flåede tomater, og kog retten igennem ved svag varme i 5 min., til kødet netop er gennemstegt. Smag saucen til med salt og lidt sukker.

crunchita salatcitron
25 min.
Salat

Flæk salaten på langs, og skyl grundigt!

Pres det sidste citronsaft over skærefladen, og krydr med salt, sukker og sort peber. Dryp til sidst med lidt god olivenolie.

koriander
30 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Dryp det sidste yoghurt over retten, og drys med plukket koriander. Servér ris til. 

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori. 

Tandoori Masala indeholder:

Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.

Bonusinfo

Crunchita-salat er en super sprød og crisp krydsning af Romaine- og icebergsalat.