Fremgangsmåde:
Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først!
1. Ordn og soigner alle grøntsagerne, og skyl dem i koldt vand.
2. Skrub eller skrab de nye kartofler, og kog dem møre i godt saltet vand i 12-15 minutter.
3. Skær agurken ud i stykker af 1 x 1 cm, og kom stykkerne i et dørslag eller sigte. Drys med lidt fint salt, og vend rundt. Lad dem salte i 10 minutter.
4. Rør cremefraiche og lidt limesaft sammen, og vend de salte agurker deri.
5. Kom misopasta i en lille skål, og rør med lidt limesaft, tamari, lidt rørsukker og 2/3 af tôgarashi krydderiet.
6. Brun kyllingebrysterne med skindsiden nedad på en medium varm pande, grillpande eller grill. Når skindet er sprødt og gyldent, vendes kødet og brunes kort tid på den anden side. Krydr med salt og peber, læg brysterne i et ovnfast fad, og vend med 2/3 af tôgarashi-misodressingen. Steg kyllingebrysterne færdige i en 210 grader forvarmet ovn i 5-8 min. Lad dem trække et lunt sted i 4-5 min.
7. Steg imens de nye løg på panden, hvor du brunede kyllingen af. Når løgene er tæt på at være møre, det tager vel 4-5 minutter, vendes de med det sidste tôgarashi-misodressing.
8. Skær bunden og evt. beskadigede yderblade af salaten, og del den i kvarte.
9. Vend de kogte kartofler og stegte nye løg i kyllingesaften, der ligger tilbage i fadetog drys med det sidste tôgarashi krydderi.
Anretning: Som vist på billedet. Server kartoflerne i en skål ved siden af.
Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.
Miso
- umamibomben der kan peppe enhver ret op!
Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.
Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.
Shichimi tôgarashi blev oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, birkes, hampefrø, ingefær, hvidløg, shiso og noritang.
Vores indeholder:
Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.
Kundekommentarer ()