0
Kyllinge/bacon spyd i wraps med grillede grøntsager og bønnemos

Kyllinge/bacon spyd i wraps med grillede grøntsager og bønnemos

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på grill eller tænd op i grillen.
  2. Kyllingebrysterne deles i 3 stykker på langs. Hvert stykke kylling kommes på et spyd ell. lignende, og der vikles bacon om hvert stykke. Hvis man ikke har spyd, kan man også bare rulle baconen om de hele kyllingebryster, og så skære dem i skiver efter de er tilberedt.
  3. Courgetterne og peberfrugterne skæres i omkring 1,5 cm tykke skiver og vendes i olie. Drys med en smule af Chicken rub-krydderiet.
  4. Bønnerne drænes. Resten af Chicken rub krydderiet varmes op i lidt olie i en lille gryde. Når krydderiet begynder at dufte varmt, hældes bønnerne ned i gryden og det hele koges godt igennem. Tilsæt evt lidt vand. Når bønnerne har kogt et par minutter, moses de med en gaffel eller en stavblender så groft eller fint som man synes. Bønnerne skal fungere som en slags dressing i wrapsne, så måske skal der justeres med lidt mere vand Smag til med rigeligt salt og sukker.
  5. Salaten skylles og plukkes i grove stykker. Tomaterne skæres i rustikke stykker. Hvis man vil have løg i sine wraps, skæres de tyndt ud.
  6. Grøntsager og kyllingespyddene grilles et par minutter på hver side, enten på en grill eller på en bageplade under grill-elementet i ovnen.
  7. Wraps pakkes ind i et fugtigt viskestykke og lunes i mikroovnen. De kan også lunes på en hed pande og derefter pakkes ind i et fugtigt viskestykke.
Anretning

Anret grøntsager og kød på et stort fad og server bønnemosen og wraps ved siden af, så alle selv kan lave deres wrap.

TIP: Wraps smager også godt kolde i madpakken dagen efter. 

Chicken rub krydderiet indeholder: sort peber, rosa peber, hvidløg, oregano, merian, timian, paprika, sennep, spidskommen, koriander, havsalt.

Bonusinfo

Chicken Rub indeholder:

Sort og rosa peber, oregano, timian, merian, koriander, stærk paprika, søde paprikaflager, hvidløg, gul sennep og urteboullion.* 
Alle ingredienser er økologiske. 

Urtebouillonen er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie. 

Bonusinfo

Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.

Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer. 

Vi bruger kun autentiske Tlayuda  100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?