Risene skylles, og sættes over at koge efter anvisningen på pakken.
Løget pilles, deles på langs, og snittes i meget tynde splitter.
Kålen skylles, slynges tør, og ribbes. Snit kålen fint.
Hvidløgene pilles, og snittes i ultra-tynde skiver.
Mandlerne hakkes mellemfint.
Kyllingen skæres i store tern på omkring 4x4 cm, og vendes i lidt salt og en smule sukker.
En stor tykbundet stegegryde sættes over varmen, og løg og hvidløg steges i smør, til de er gyldne og gennemsigtige.
Skru op for varmen, og tilsæt kålen sammen med et nip sukker. Lad kålen stege, til den er faldet sammen og er mør. Du kan evt. tilsætte en tynd bundskjuler vand til gryden for at speede processen op.
Når kålen er mør, hældes grøntsagerne over i en skål, og kyllingen steges nu ved meget høj varme i olie i gryden. Når kyllingen er brunet, tilsættes Sumatra-pastaen.
NB! pastaen er stærk, måske skal du starte med at bruge halvdelen og så smage retten til med resten til sidst.
Tilsæt kokosmælk og de stegte grøntsager, og lad retten simre i 5-10 min. ved meget svag varme.
Spæd op med lidt vand, hvis du synes, at retten bliver for tør.
Imens grøntsagerne steger, ristes mandlerne på en tør pande, til de bliver gyldne og begynder at dufte. Krydr mandlerne med lidt groft salt, og hæld dem over i en lille skål.
Kyllingen smages til med salt, peber, evt. resten af Sumatra-pastaen og god chilisauce.
Servér kyllingeretten over risene, og drys med de saltede, ristede mandler til sidst.
~Velbekomme ~
Kundekommentarer ()