0
Kyllingebryst med hvide bønner, selleri, dild og gulerødder

Kyllingebryst med hvide bønner, selleri, dild og gulerødder

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

HUSK: Sæt bønner i blød natten over i rigeligt vand!!!

Bønner-sellerisalat: Hæld vandet fra bønnerne og kog dem i rigeligt godt saltet vand i ca. 25 minutter. Vend de kogte bønner sammen med et par skefulde af din bedste olivenolie i en skål - krydr med salt og peber og lad dem trække lidt tid.

Selleri 1: Skræl sellerien og vask den grundigt - skær halvdelen den i tern af ca. 1 x 1 cm. Kog sellerien i en gryde med dildstilke (pluk selve dilden fra og gem til senere!) Kog sellerien under låg i ca. 6-8 minutter. Lad den dampe lidt af i en sigte og vend med de marinerede hvide bønner (kassér dildstilkene).

Selleri 2: Skær den anden halvdel af knoldsellerien, æblerne og gulerødderne i lidt mindre tern end du gjorde før (ca. 5 x 5 mm) og vend det hele sammen med yoghurt og plukket hakket dild og smag til med salt, peber, citronsaft, revet citronskal samt en smule sukker.

Kyllingebryst: Brun kødstykkerne med skindsiden nedad på en mediumvarm pande i lidt neutral olie og timianstilke. Når skindet er sprødt og gyldent vendes kødet og brunes kort tid på den anden side. Læg dem i et ovnfast fad og steg dem færdige i en 200 grader forvarm ovn i 6-8 min. Lad dem trække lunt i 4-5 min. før de serveres.

Anretning: Som vist – drys med lidt dild og citronskræl og skær kyllingen ud i skiver.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?