0
Kyllingebryst med ristede svampe og porre-rissoto

Kyllingebryst med ristede svampe og porre-rissoto

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Selleri

Fremgangsmåde

  1. Ovnen tændes på 200 grader. Sæt en 1/2 l vand pr. 125 g ris over at koge i en kedel.
  2. Pil og hak løget fint. Citronskallen rives og sættes til side til senere. Porren renses og skæres i smalle skiver. 
  3. Sauter løget og porren i smør eller olie i en pande med låg, der kan gå i ovnen.
    Når grøntsagerne er faldet sammen og er næsten møre tilsættes rissotorisene og Skagen Secret krydderiet sammen med en ekstra smørklat.  Lad småstege et minuts tid og pres så citronen over panden. 
    Når citronsaften er kogt helt væk tilsættes det kogende vand. 
    Rør rundt, læg låg på og sæt panden i ovnen til risene er møre og har opsuget al vandet, - omkring 20 minutter alt efter hvor effektiv din ovn er, og hvor mange du laver mad til. 
    Rør rundt i risen hvert 10. minut.
    Når risen er færdig røres en generøs smørklat ud i den, og rissottoen hviler under låg til der skal serveres.
  4. Imens rissotoen bager ordnes kyllingen og svampene.
    Svampene renses og skæres i rustikke stykker.
    Kyllingen skal være lige tyk over det hele, og bankes forsigtigt på den tykke side med bunden af et sylteglas, lille gryde eller en kødbanker (ikke den side, der har ”pigge” på ) bare lige til den er nogenlunde jævn.  Den skal ikke bankes helt flad.
  5. Svampene steges uden fedtstof ved høj varme på en stor pande til de ”hviner” når man ryster panden.
    Så tilsættes en god smørklat, salt, peber og så meget citronskal som man synes.  Svampene steger et minuts tid, og hældes over i en skål mens kyllingen steger.

Kyllingebrysterne steges et minut på panden ved høj varme, vendes om og krydres. 
Læg svampene tilbage i panden og læg låg på ( eller dæk den tæt med stanniol ). 
Skru bluset ned på minimum og lad kyllingen småsnurre i 5-10 minutter alt efter hvor mange kyllingebryster, du steger.  Løft ikke låget mens kyllingen steger!  Den bliver saftig og god af alle svampedampene under låget. 
Når kyllingen er færdig, hviler den yderlige 5 minutter på panden til der skal serveres.

Anretning:  Server´ rissottoen i dybe tallerkner med svampene og skiver af kyllingen ovenpå.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?