0
Kyllingebryst med salat med grønne bønner, kartofler og kapersvinaigrette

Kyllingebryst med salat med grønne bønner, kartofler og kapersvinaigrette

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sennep

Fremgangsmåde

Fremgang:

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først

1. Skrub og kog kartoflerne i godt saltet vand. Pil dem, og knus dem let, eller skær dem i mindre stykker. Vend med lidt god olivenolie, og sæt til side, til de skal bruges.

2. Snit rødløg ultrafint, gerne på en mandolin, vend rundt med lidt fint salt og citronsaft, og lad dem trække 5-10 minutter.

3. Pluk salaten i mundrette stykker. Skyl i koldt vand, og slyng i en salatslynge.

4. Rib og kog de grønne bønner i letsaltet vand i ca. 5-7 minutter. Køl ned i isvand.

5. Kom kapers i en sigte, og lad dem udvande med koldt vand i 5 minutter. Derefter hakkes kapers.

6. Pil hvidløg, skær det i skiver, og mos det i en morter med lidt salt og sort peber.

7. Rør en dressing af sennep, god olivenolie og hakkede kapers sammen med citronsaft og lidt citronskal. Smag til med salt, peber og lidt sukker.

8. Kom kartofler, kapers, rødløg og hvidløg i en stor skål, og hæld dressingen over. Vend rundt med dine hænder, så alt er marineret i dressingen. Smag på salaten, og giv evt. mere salt og peber. Lad salaten trække, mens du steger kyllingebrystet.

9. Varm en god pande op til hård varme.

10. Kom lidt neutral olie på panden.

11. Krydr kyllingebrystet på begge sider med salt og peber og læg det på panden.

12. Lad brystet stege ved jævn hård varme, til kødet er gyldent.

13. Kom et par små klatter frisk smør på panden, og lad det bruse op.

14. Først nu vender du kyllingen.

15. Steg videre, mens du drypsteger ved at hælde lidt af fedtstoffet fra panden over kyllingen med en ske. Steg på denne måde i 2-3 minutter. Nu er kyllingen færdig. Det tager altså ikke mere end 7-8 minutter i alt.

16. Lad brystet trække 5 minutter, inden det skæres i tynde skiver.

17. Krydr kyllingen med salt og peber på skærefladerne igen.

Anretning: Som vist på billedet.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?