0
Kyllingebryst med svampecreme og stegt squash
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

brun mark-champignongræsk yoghurt, 10%løg
1 min.
Svampecreme

Rens svampene, og skær dem i grove skiver.

Skræl løget, og snit det i tynde strimler.

Sæt en tykbundet gryde over ved mellem varme, og tilsæt lidt olie.

Kom først løgene ned i gryden, og lad dem sautere uden at tage farve i ca. 3-4 min. Tag løgene op, skru godt op for gryden, tilsæt lidt ny olie, og steg svampene nogle minutter.

Kom løgene tilbage op i gryden, tilsæt ca. 1 dl vand pr. kuvert, og bring det i kog.

Træk gryden fra varmen, tilsæt yoghurten, og blend det hele helt lind og cremet med en stavblender. Smag til med salt og friskkværnet peber.

jasminris
10 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

squashcitronsyrlige spiseæbler
15 min.
Squash

Skær squash og æbler i tern på ca. 2x2 cm.

Varm en pande godt op, tilsæt lidt olie, og steg squashen 2-3 min., til de har taget lidt farve. Kom dem herefter op i en skål, og krydr med salt og friskværnet peber.

Kom de rå æbletern op i skålen, og smag til med fintrevet citronskal og lidt saft.

kyllingebryst uden skind
20 min.
Kylling

Rengør panden fra før med et stykke køkkenrulle, og varm den op igen. Tilsæt lidt olie og steg kyllingen ca. 3-4 min. på hver side.

Lad den hvile et minut eller to, og skær den så ud i tynde skiver. Krydr med salt og friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Varm svampecremen op igen, uden at den bulderkoger.

Anret risene i bunden af en dyb tallerken, og kom svampecremen ved. Læg kyllingestykkerne ovenpå, og kom æble/squashblanding ud over.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
969 kcal
Fedt:
49,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,6 g
Kulhydrat:
84,4 g
heraf sukkerarter:
18,4 g
Kostfibre:
5,1 g
Protein:
44,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?