Ovnen tændes på 200 grader
Kyllingen tørres af, og krydres med salt, peber og en smule af Laksakrydderiet. ( Laksakrydderiet er stærkt! ) Stil kyllingen til side for at trække mens grøntsagerne forberedes.
Kålen skylles og deles i kvarte, roden skæres ud, og de møre blade skæres i mundrette strimler.
Løgene hakkes fint.
Citronen skylles og skallen rives fint.
Kyllingen brunes i smør eller olie på begge sider i en dyb stegegryde eller sauterpande med låg, der kan rumme alle ingredienserne.
Kyllingen tages op efter et par minutter og hviler tildækket. Den skal ikke være færdigstegt på dette tidspunkt.
Løgene sauteres i gryden/panden til de er gennemsigtige.
Så krydres løgene med Laksakrydderiet ( NB! krydderiet er stærkt! Hvis du ikke er glad for stærk mad, skal du måske ikke bruge det hele ), efterfulgt af risen og til sidst kålen. Måske skal der lidt mere fedtstof ned i panden.
Lad det hele stege et minuts tid, og tilsæt så den revne citronskal.
Citronsaften presses også ned i gryden
Til sidst hældes der 5 dl vand pr 150 g ris ned i gryden, sammen med 1 tsk salt.
Læg låg på panden, bring den i kog og sæt den så ind i ovnen. Bag til risen er næsten færdig, omkring 10 -15 minutter, alt efter hvor mange du laver mad til.
De sidste 5 minutter lægges kyllingen ned i gryden ovenpå risen og dampes færdig.
Retten smages til med salt og peber, og måske et nip sukker.
Anret i dybe tallerkner, på et stort fad, eller sæt gryden direkte ind på bordet.
Laksa krydderi indeholder: 20% gurkemejerod, 15% galangarod, 10% citrongræs, 10% bird eye chili, 10% korianderfrø, 10% spidskommen, 5% nelliker, 5% muskatnød, 5% cassiabark, 5% laurbærblade, 5% grøn kardemomme
Kommentarer og forslag til opskriften