0
Kyllingebryst på couscous med Za'atar
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kyllingebryst: Brun kyllingebryst med skindsiden nedad på en medium varm pande i lidt neutral olie. Når skindet er sprødt og gyldent, vendes kødet, og brunes kort tid på den anden side. Læg kødet i et ovnfast fad, og steg det færdigeti en 200 grader forvarmet ovn i 6-8 min. Lad kyllingebrysterne trække lunt i 4-5 min., før de serveres. (kan evt. skæres i skiver).

Couscous: Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad den trække 5 minutter. Afkøl den let, og smuldr couscoussen fra hinanden med fingrene, mens du tilfører Za'atar (Smag dig frem). Tilsæt generøse mængder af din bedste olivenolie, saften og lidt af den fintrevne gule skal fra citronen samt lidt finthakket hvidløg. Snit løget i tynde strimler, og kom det i sammen med tomat i både samt tern af peberfrugt. Vend til sidst fintsnittet persille i (du må gerne snitte den øverste 1/3 del af stilkene med). Smag til med salt og peber, og lad couscoussen trække ved stuetemperatur et kvarters tid.

Anretning: Som vist på billedet. Riv evt. lidt ekstra citronskal over, og drys med lidt za’atar.

Za'atar kan også bruges til at krydre grillet kød, laks, tærter, brød og grøntsager. Det giver en delikat detalje drysset over hummus eller blandet i cream cheese. Za’atar kan endda bruges i te.

ASAs Za'atar indeholder oregano, timian, basilikum, sar bønneurt, merian, citronskal, sesamfrø, sumak og havsalt.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?