0
Kyllingebryst på cremet grønkål med tomat tapenade og fuldkorns-spaghetti

Kyllingebryst på cremet grønkål med tomat tapenade og fuldkorns-spaghetti

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Lad os starte med:

 

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

grønkålløghvidløg
1 min.
Klargør grøntsagerne:

Snit hvidløg og løg i fine splitter. Riv den hårde ribbe af grønkålen, og snit bladene meget fint.

 

spaghetti
10 min.
Kog spaghettien:

Sæt en stor gryde godt saltet vand over at koge til pastaen.

Hæld pastaen i gryden, når vandet koger, og kog til den er al dente. Dræn den i en sigte, når den er kogt færdig.

kyllingebryst uden skind
15 min.
Kylling

Brun kyllingen grundigt af i varm olie, til den er gylden.
Vend den om, og brun den af et minut på den anden side.

Krydr med salt og peber, og lad kyllingen hvile på en tallerken.

Du skal ikke vaske panden af, den skal bruges til grøntsagerne.

grønkålsoltørret tomat tapenadeløghvidløgflødeost naturelkyllingebryst uden skind
20 min.
Steg grøntsagerne og lav saucen:

Steg løg, hvidløg og kål i olivenolie, til kålen falder sammen, og løgene bliver møre.

Tilsæt tomat-tapanaden, flødeosten og så meget vand, at der dannes en sauce omkring grøntsagerne.

Smag til med salt og peber.

Læg kyllingen ned ovenpå grøntsagerne. Lad kyllingen dampe stille under låg i 5-10 min., til den er gennemstegt.

30 min.
Anretning

Tag kyllingen op af panden og skær den i tykke skiver.

Anret spaghettien i dybe tallerkener, og top op med sauce og grøntsager.

Læg kyllingeskiverne ovenpå til sidst.

 

 

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.