0
Kyllingebryst på cremet polenta med ristede blommetomater og svampe

Kyllingebryst på cremet polenta med ristede blommetomater og svampe

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

cherry- eller blommetomaterbrun mark-champignonhovedsalatløgparmigiano reggiano (Parmesan)kyllingebryst uden skind
1 min.
Klargøring

Kyllingen duppes tør, og krydres med salt.

Svampene renses, og skæres i skiver.

Blommetomaterne skylles, og skæres i kvarte. Halvdelen af tomaterne skal bruges til kyllingen, resten gemmes til salaten.

Løget hakkes mellemfint.

Salaten plukkes og skylles, derefter kan du med fordel slynge den tør.

Osten rives fint.

polentamelolie/smørkyllingebryst uden skind
15 min.
Polenta og kylling.

Sæt 750 ml. vand pr. 150 g polentamel over at koge i en gryde.
Når vandet spilkoger, tilsættes 1-2 tsk. salt, samt evt. en spsk god olivenolie pr. person. 
Polentamelet hældes i vandet under omrøring. 
Lad polentaen koge grundigt igennem i 5 -10 minutter. Polentamel kan suge enorme mængder vand, så måske skal der mere vand i undervejs.  Polentaen skal være cremet, ligesom meget lind kartoffelmos.
Smag meget grundigt til med salt og peber, rør halvdelen af parmesanen ned i polentaen, og hold den varm.

Steg kyllingen på en pande, der også kan rumme grøntsagerne. Den skal have omkring 2-3 min på hver side.
Tag kyllingen af panden, krydr med salt og peber, og lad den hvile, pakket ind i folie eller lignende.

brun mark-champignonløgcherry- eller blommetomater
20 min.
Svampe

Hæld svampene direkte over i kyllinge-panden, og steg dem ved høj varme.  Når de har fået farve, tilsættes lidt olie eller smør, efterfulgt af løgene og halvdelen af tomaterne.
Lad stege et par minutter, til tomaterne falder sammen, og svampene bliver møre. Smag til med salt og peber.
 

30 min.
Anretning

Anret salaten og resten af blommetomaterne på et fad, og dryp med god olivenolie og balsamico.  

Polentaen anrettes i dybe tallerkener.
Kyllingebrysterne skæres i tykke skiver, og lægges ovenpå polentaen.  
Top op med de stegte grøntsager, og drys med resten af parmesanen.

~Velbekomme ~

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?