Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom nødderne i et ildfast fad. Dryp dem med lidt olivenolie, drys med fint salt, og bag dem gyldne i ovnen ved 180 grader i 8-12 min.
Brun kyllingebryst (se video ovenover) med skindsiden nedad på en medium varm pande i lidt neutral olie.
Når skindet er sprødt og gyldent, vendes kødet og brunes kort tid på den anden side.
Krydr generøst med yalla masala (brug ca det halve her), salt og peber, læg kyllingebrysterne i et ovnfast fad, og steg dem færdige i en 210 grader forvarmet ovn i 5-8 min.
Lad dem trække et lunt sted, til de skal spises.
Kom couscoussen i en skål der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad couscoussen trække tildækket med film i 5 min. Hæld evt. overskydende vand fra ved at komme couscoussen i en sigte. Rør i den med en ske, og når den er afkølet let, smuldres couscoussen fra hinanden med fingrene, mens du tilfører det sidste Yalla Masala. Tilsæt generøse mængder af din bedste olivenolie, og saften og lidt af den gule skal fra citronen (fintrevet). Vend til sidst ristede nødder og tern af abrikoser i, og smag til med salt og peber.
Skær 2-3 mm af kålens rod, og del kålen i kvarte på langs. Skyl kålen grundigt i koldt vand, og dræn vandet fra. Kom kålen på panden, hvor du stegte kyllingen, med skærefladen nedad. Steg ved 2/3 varme sammen med finthakket hvidløg, indtil de begynder at brune. Vend, og krydr det hele med salt og masser af frisk knust sort peber. Server straks.
Som vist på billedet. Klip karse og drys over sammen med lidt revet citronskal.
Kyllinger fra Hopballe Mølle
- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.
Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.
Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger.
Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.
ASA har samarbejdet med Yalla Trappan i Malmø for at lave denne 'Yalla Masala', der er en eksotisk og autentisk krydderiblanding med smag af Mellemøsten. Den er lavet og udviklet af Fatme Ibrahim, der er inspireret af sin mors madlavning fra sydlige Libanon.
Ingefær, spidskommen, koriander, sort peber, merian og hybenpulver.
Kundekommentarer ()