
Start med at tænde ovnen på 220 grader, og sæt et par plader med bagepapir på ind for at forvarme.
Kyllingebrysterne saltes let, og drysses med 1/3 af ras el hanout-krydderiet.
De søde kartofler skrælles, og skæres i rustikke, mundrette stykker.
Blomkålen skylles, og deles i mundrette buketter.
1-2 fed hvidløg pr. person snittes i fine splitter.
Blomkålen vendes med olie og halvdelen af hvidløget, og bages på den ene bageplade i 15-20 min., til den er mør, og begynder og branke.
De søde kartofler vendes med resten af ras el hanout-krydderiet, og bages på den anden bageplade i ca. 15 min., til de er møre.
Agurken deles på langs, og snittes fint. Vend yoghurten ned til agurkerne og smag til med olivenolie, hvidløg, salt og peber.
Citronskallen rives fint.
Kyllingen brunes af på en pande, der kan gå i ovnen. Når kyllingen er brunet grundigt af, dryppes halvdelen af saften fra citronen ud over. Der lægges låg på, og panden sættes ind i bunden af ovnen.
Lad kyllingen bage, til den lige er gennemstegt. Centrumtemperaturen skal være lige omkring 65 grader. Lad kyllingen hvile lunt, til I skal spise.
Mandlerne hakkes groft, og vendes med lidt olie. Læg dem ind til blomkålen på bagepladen i ovnen, og lad dem bage med de sidste 5 min.
Blomkålen og de søde kartofler tages ud, og blomkålen smages til med citronsaft, citronskal samt. evt god chilisauce.
Anret grøntsagerne på et fad og giv agurkesalaten og kyllingebrysterne til.
~Velbekomme ~
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften