0
Kyllingelår med bagt hokkaido og chimichurri

Kyllingelår med bagt hokkaido og chimichurri

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hokkaido græskar
1 min.
Kylling og hokkaido

Tænd ovnen på 220 grader varmluft. 

Del evt. lårene i 2, og krydr dem med salt. Sæt dem straks i den varme ovn, og bag dem i 30-35 min. ,til de er gyldne og gennemstegte.

Skrub græskarret, flæk det og skrab kernerne ud med en ske. Skær det i smalle både, kassér top og bund, men behold skrællen på. Bred det ud på en bageplade på bagepapir, dryp med olivenolie, og krydr med salt. Bag i ca. 25-30 min., eller til det er mørt.

belugalinserbredbladet persilleforårsløggrøn chili
10 min.
Linser og chimichurri

Skyl linserne, og kog dem ca. 15-20 min. i usaltet vand, til de er møre. Sigt vandet fra, og krydr med salt.

Hak persille, den lyse del af forårsløgene (gem toppen til salat) og chili. Vend persille, forårsløg og chili sammen med 1/2 dl olivenolie og 1/2 dl eddike, gerne rødvins- eller hvidvinseddike. Smag til med salt. 

kærnemælkhjertesalatforårsløg
20 min.
Salat

Rør kærnemælk med salt, peber, lidt mayonnaise og evt. lidt tabasco. 
Snit forårsløgtoppen fint, og rør den i dressingen. 

Pluk salaten, og anret den på et fad. Top med dressing lige inden servering. 

32 min.
Anretning

Vend forsigtigt linser med bagt græskar. Husk man kan spise skrællen. 
Anret på tallerkener, og top med chimichurri. Servér med kylling og grøn salat. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.