0
Kyllingelår med baharat krydderi, grillet aubergine, kikærter og koriander

Kyllingelår med baharat krydderi, grillet aubergine, kikærter og koriander

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Baharat er en krydderiblanding, der bruges i det arabiske køkken såvel som i Tyrkiet og Iran. Baharat er det arabiske ord for "krydderier". Denne spicy blanding bruges ofte til lam, fisk, kylling, oksekød og supper og kan også sættes på bordet og bruges ligesom salt og peber.

Fremgangsmåde

hele kyllingelårbaharat krydderi
Kyllingelår:

Tag kyllingelårene ud af køleskabet ½ time før de skal tilberedes. Tør dem med køkkenrulle og læg dem i en plastikpose. Krydr dem med halvdelen af Baharat krydderiet* samt lidt salt og peber. Tilsæt 2/4 spsk. hvedemel og ryst posen kraftigt, så mel og krydderier fordeles på kødet. Læg dem derefter i et ovnfast fad og dryp et par dråber olie over. Steg dem i en 185 grader varm ovn i ca. 35 min. - dryp kødet 2-3 gange undervejs med lidt af det afsmeltede fedt fra kødet. Tag fadet ud og dæk kødet med stanniol så det holder sig varmt. Lad kødet trække i 5 minutter før du serverer det.

baharat krydderiauberginecreme fraiche 38%
Grillede auberginer:

Skær aubergine i 1/2 cm tykke skiver - kom dem i et fad og drys generøst med fint salt på begge sider. Lad saltet trække væde ud i 10 minutter. Hæld væden fra og vend med resten af baharat krydderierne, finthakket hvidløg samt et par spsk. god olivenolie. Grill auberginerne på en varm grill eller grillpande (almindelig pande er også OK!) Sørg for god hård varme og grill i ca 2 minutter på hver side til de er lækre gyldne. Kom de grillede auberginer på et fad eller tallerken - drys med plukket koriander og små klatter yoghurt/cremefraiche.

crisp salatcitron
Salat med kikærter:

Dræn kikærterne. Skyl salaten i 2 hold kold vand - tør i en salatslynge. Rør en dressing af lidt citronsaft, olivenolie og lidt sukker (lige dele af hver) og vend med salaten og de afdryppede kikærter lige før servering.

Bonusinfo

Baharat er en krydderiblanding, der bruges i det arabiske køkken såvel som i Tyrkiet og Iran. Baharat er det arabiske ord for "krydderier". Denne spicy blanding bruges ofte til lam, fisk, kylling, oksekød og supper og kan også sættes på bordet og bruges ligesom salt og peber.

Baharat indeholder:

Muskatnød, sort peber, koriander, spidskommen, nelliker, kanel, kardemomme, sød paprika og chili.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?