0
Kyllingelår med chimichurri, pasta, majs, tomat og hasselnødder

Kyllingelår med chimichurri, pasta, majs, tomat og hasselnødder

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel

Fremgangsmåde

Chimichurri er en grøn salsa, der er fantastisk at dyppe grillet kød og fjerkræ i. I Argentina, hvor denne sauce stammer fra, serverer man aldrig kød uden en skål Chimichurri ved siden af.

1. Tænd ovnen på 225 grader.

2. Kom kyllingelårene i en lille bradepande, dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.

3. Pil og hak alle hvidløg fint.

4. Gnid finthakket hvidløg ind i kyllingen (brug 1/3 af hvidløgene her).

5. Sæt lårene i ovnen. De skal have ca. 30 minutter, og skal vendes et par gange undervejs.

6. Skyl og hak den bredbladede persille fint sammen med en anden 1/3 af de hakkede hvidløg, rør med 2 spsk af din bedste olivenolie pr. mand samt Chimichurri krydderiblandingen.

7. Juster gerne chimichurrien med lidt rødvinseddike, salt og peber.

8. Hak hasselnødder groft, og drys med lidt fint salt.

9. Fjern bladene på majsen, og skær majskernerne af.

10. Skær tomaterne ud i små tern.

11. Varm lidt god olivenolie i en stor gryde.

12. Tilsæt de sidste hvidløg, og rist dem ved jævn varme, til de er gyldne.

13. Tilsæt majs og rist med i 2 minutter. Kom 2-3 spsk vand ved, og sæt låg på. Kog i 2 minutter under låg. Tag låget af, lad vandet fordampe væk, tilsæt tomattern, og rist dem med i 2 minutter. Smag til med salt og peber.

14. Kog pastaen efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra, og lad pastaen dryppe godt af i et dørslag og vend med lidt olivenolie.

15. Vend den kogte pasta med Chimichurri og majs.

Anretning: Som vist på billedet. Drys med hakkede hasselnødder.

Chimichurri-krydderiblanding indeholder: Tørret oregano, spidskommen, korianderfrø, sort peber, paprikaflager og chiliflager.

Bonusinfo

Chimichurri krydderi indeholder:

25% Tørret oregano, 25% spidskommen, 20% korianderfrø, 10% sort peber, 10% paprika flager, 10% chili flager

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?