0
Kyllingelår med ranch, hokaidogratin og stegte kartofler

Kyllingelår med ranch, hokaidogratin og stegte kartofler

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Del kyllingelårene (se video ovenover) i lår og underlår. Krydr dem med salt og peber samt 1/3 af ranchdressing krydderimixet.

Skræl kartoflerne, og del dem i både. Giv dem et opkog i rigeligt, godt saltet vand i ca. 5-6 minutter. Dræn vandet fra, og lad kartoflerne dampe helt af. Vend dem rundt med godt med olivenolie, og krydr med salt og masser af sort peber. Kom dem på en bageplade med bagepapir på (undgå at de ligger i lag).

Kom kyllingestykkerne på bagepladen sammen med kartoflerne.

Steg kartofler og kylling i en forvarmet ovn ved 225 grader, til kyllingestykkerne og kartoflerne er sprøde og gennemstegte - det tager typisk 25-30 minutter.

Skræl og del Hokkaidogræskarret i kvarte.

Fjern den bløde indmad og kernerne.

Del nu græskarret i mindre stykker, og kog dem møre i rigeligt letsaltet vand i 20 minutter.

Hæld vandet fra, og damp græskarstykkerne tørre. Mos dem groft med en moser eller gaffel, og rør med et par generøse klumper smør og masser af revet parmesan. Hvis du har æg, kan du med fordel røre en hel rå æggeblomme i pr. person.

Smag til med salt, peber og hakket timian, og kom mosen i smurte gratinforme.

Bag gratinerne ved 225 grader i 15-20 minutter, til de er gyldne og lækre.

Ranchdressing: Kom kærnemælk i en skål. Pres citronen, og rør saften i kærnemælken. Rør med de sidste Ranchdressing-krydderier, og smag til med salt og lidt sukker.

Anretning: Som vist på billedet. Hæld ranchdressing over kylling og kartofler, og pynt med det sidste timian.

Ranch dressingmix: 20% dildspidser, 20% purløg, 20% persille, 10% hvidløgspulver, 10% løgpulver, 10% sort peber, 10% sennepsfrø.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Ranchdressing mix indeholder:

20% dildspidser, 20% purløg, 20% persille, 10% hvidløgspulver, 10% løgpulver, 10% sort peber, 10% sennepsfrø.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?