0
Kyllingelår med rødbeder & mung linser
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hele kyllingelårhvidløgsesamfrøcitron
1 min.
Kylling

Tænd ovnen på 200 grader.

Riv skallen af citronen fint. Pil hvidløgene, og pres dem igennem en hvidløgspresser (gem ca. 1 fed til dressingen). Vend kyllingelår med hvidløg, citronskal (brug det halve her), og sesam (brug det halve her). Kom lårene på en bageplade med bagepapir, og dryp dem med lidt olivenolie. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 35-40 min., til de er gyldne, møre og gennemstegte.

mung daal / gule linser
5 min.
Linser

Kog linserne i rigeligt vand med salt, til de netop er møre. Det tager typisk 10-12 min. 

sesamfrø
10 min.
Sesam

Rist de sidste sesam på en tør pande, til de er gyldne, og begynder at poppe. Kom lidt salt ved, og knus dem groft i en morter eller en blender.

tahinhvidløgcitron
20 min.
Tahin-dressing

Kom tahin i en skål, og pisk det sammen med lidt citronsaft. Pres 1-2 fed hvidløg, tilsæt det og lidt salt til dressingen, og rør den godt sammen. Tilsæt lidt vand lidt af gangen, og pisk dressingen, til den er cremet og let flydende. Smag tahin-dressingen til med salt, peber og evt. lidt sukker.

mung daal / gule linserrødbederpærercitronbredbladet persille
30 min.
Bede & linsesalat

Skræl rødbederne, og skær dem og pærer i tynde strimler på et mandolinjern.

Pluk og hak persillen.

Vend det sidste revne citronskal og 2/3 af de ristede og letknuste sesamfrø sammen med beder, persille og pærer. Vend det hele godt rundt med drænede kogte linser og tahin-dressingen. 

Smag til med salt og peber samt evt. en lille smule honning/sukker. Lad salaten trække, til du skal spise. 

45 min.
Anretning

Som vist på billedet med de sidste sesamfrø drysset over.

Bonusinfo

Mung Daal også kaldt gule linser, er halve afskallede mungbønner. Smagen er let sødlig.
Linserne er velegnede som tilbehør, postejer, frikadeller og gryderetter og ikke mindst til Indisk Daal da de nemt koger ud.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?