Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader.
Riv skallen af citronen fint. Pil hvidløgene, og pres dem igennem en hvidløgspresser (gem ca. 1 fed til dressingen). Vend kyllingelår med hvidløg, citronskal (brug det halve her), og sesam (brug det halve her). Kom lårene på en bageplade med bagepapir, og dryp dem med lidt olivenolie. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 35-40 min., til de er gyldne, møre og gennemstegte.
Kog linserne i rigeligt vand med salt, til de netop er møre. Det tager typisk 10-12 min.
Rist de sidste sesam på en tør pande, til de er gyldne, og begynder at poppe. Kom lidt salt ved, og knus dem groft i en morter eller en blender.
Kom tahin i en skål, og pisk det sammen med lidt citronsaft. Pres 1-2 fed hvidløg, tilsæt det og lidt salt til dressingen, og rør den godt sammen. Tilsæt lidt vand lidt af gangen, og pisk dressingen, til den er cremet og let flydende. Smag tahin-dressingen til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Skræl rødbederne, og skær dem og pærer i tynde strimler på et mandolinjern.
Pluk og hak persillen.
Vend det sidste revne citronskal og 2/3 af de ristede og letknuste sesamfrø sammen med beder, persille og pærer. Vend det hele godt rundt med drænede kogte linser og tahin-dressingen.
Smag til med salt og peber samt evt. en lille smule honning/sukker. Lad salaten trække, til du skal spise.
Som vist på billedet med de sidste sesamfrø drysset over.
Kundekommentarer ()