0
Kyllingelår med spinat samt stegte blomkål og kartofler med estragonsauce

Kyllingelår med spinat samt stegte blomkål og kartofler med estragonsauce

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 225 grader.

2. Kom kyllingelårene i en lille bradepande, dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.

3. Gnid finthakket hvidløg ind i kyllingen (brug 1/3 af hvidløgene her).

4. Sæt lårene i ovnen. De skal have ca. 25-30 minutter og skal vendes et par gange undervejs.

5. Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i små tern.

6. Pil løgene og hak dem mellemfint.

7. Skær blomkål i bittesmå buketter.

8. Skyl spinat i 2 hold koldt vand, og slyng den i en salatslynge.

9. Sæt en stor pande over ved medium til høj varme.

10. Kom godt med olivenolie og smør på. Når smørret bruser op, tilsættes kartoflerne.

11. Rist kartoflerne, til de netop begynder at tage farve.

12. Tilsæt de hakkede løg og yderligere 1/3 af hvidløgene, der er hakket helt fint. Rist igennem et par minutter.

13. Tilsæt blomkål og rist med i yderligere 2-3 minutter.

14. Pluk og hak estragon (gem stilkene).

15. Tag kyllingelårene ud, når de er sprøde og møre.

16. Kom 1 dl vand pr. person i bradepanden. og sæt den direkte på et blus/kogeplade. Kog op og lad det simre i 2-3 minutter sammen med estragonstilkene.

17. Sigt fonden ned i en lille gryde, tilsæt fløde, og kog ind til passende konsistens. Smag til med salt og peber, og juster evt. farven med lidt kulør. Kom det hakkede estragon i saucen.

18. Sauter det skyllede spinat af i lidt smør sammen med et par letknuste fed hvidløg, og krydr med salt og peber.

Anretning: Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?