0
Kyllingelår stegt med ras el hanout, dertil kikærter, rosenkål, pinjekerner, hytteost og granatæble

Kyllingelår stegt med ras el hanout, dertil kikærter, rosenkål, pinjekerner, hytteost og granatæble

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hele kyllingelårras el hanout
1 min.
Kyllingelår

Krydr kyllingelårene med salt og peber, og gnid dem grundigt ind i den medfølgende blanding af ras el hanout, og lad dem gerne trække en halv times tid.

hele kyllingelår
3 min.

Kom dem i et ildfast fad, og dryp et par dråber olie over - steg dem i en forvarm ovn ved 210 grader i ca. 25-35 minutter - dryp et par gange med lidt af den afsmeltede fedt fra lårene.

kikærterpinjekernerrosenkål
4 min.
Kikærter, pinjekerner og rosenkål

Kom kikærterne i en sigte, og skyl dem igennem. Lad dem dryppe af, til de skal bruges senere.

rosenkål
6 min.

Fjern evt. de yderste blade på rosenkålene, og del dem i 2 halve.

rosenkål
7 min.

Steg rosenkål på en pande med skærefladen nedad i god olivenolie til de er gyldne og karamelliserede.

hvidløg
10 min.

Pil, og finthak hvidløg.

pinjekerner
12 min.

Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne – drys med fint salt og hak dem groft.

hvidløgrosenkål
15 min.

Kom det hakkede hvidløg på panden med rosenkål, og rist igennem et par minutter. Kom 2-3 spsk. vand ved, og lad det fordampe igen. Krydr med salt og peber.

kikærter
18 min.

Kom de drænede kikærter på, og lad dem riste med i 2-3 minutter.

granatæble
20 min.
Granatæble

Granatæblet rulles (se video ovenover) med let tryk mod bordet, så kernerne løsnes indeni. Skær nu en 2-3 mm dyb rids med en lille skarp kniv hele vejen rundt om midten og vrid forsigtigt de 2 halvdele fra hinanden. Nu kan du med bagsiden af en stor kokkekniv banke de lækre frø ud i en lille skål. (pas på saftstænk på tøjet – det farver og er svært at få af!)

hele kyllingelår
30 min.

Tag kyllingelårene ud, og dæk dem med stanniol, så de holder sig varme - lad dem trække 5 minutter, inden du serverer dem.

32 min.
Anretning

Som vist på billedet. Fordel hytteost på tallerkener, og kom kikærter og rosenkål derpå. Top med granatæblekerner, pinjekerner og kylling. Dryp god olivenolie over, og krydr med masser af sort peber.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?