Bagt peber: De røde peberfrugter gnides med lidt olie, bages i en 250 grader varm ovn i ca. 20 minutter, til de er MEGET mørke på kanten til sorte. Tages ud af ovnen og kommes i en skål, der tildækkes med film eller stanniol. Når pebrene er let afkølede (ca 10 min.), fjernes det sorte skind og kernerne – begge dele kasseres. Skru ovnen ned på 200 grader.
Kyllingelår: Kom lårene i en lille plastpose, og krydr dem med halvdelen af den røgede paprika samt lidt salt og peber. Tilsæt 1 spsk. hvedemel pr. lår, og ryst posen kraftigt, så mel og krydderier fordeles på lårene. Læg lårene i et ovnfast fad, og dryp med lidt olie. Steg dem i en 200 grader varm ovn i ca. 35 min. Dryp kødet 2-3 gange undervejs med lidt af det afsmeltede fedt fra kødet. Tag fadet ud, og dæk det med stanniol, så kødet holder sig varmt.
Kartofler: Skrub eller skræl kartoflerne grundigt, og skyl dem. Halver og læg dem i et ovnfast fad sammen med de hele (upillede) hvidløgsfed. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 35-40 min.
Haydari er en traditionel tyrkisk meze lavet med hvidløg, friske krydderurter og tyk yoghurt. I denne version er der brugt bagte røde peberfrugter, feta og røget paprika, der gir dybde og bund og giver retten en rig og kompleks smag. Det er super dejligt med grillet kød og fladbrød.
Haydari: Blend de bagte peberfrugter med 1 fed hvidløg pr. person, lidt chili (efter smag!) samt fetaen. Brug nu blenderens pulsfunktion (allerbedst er det at bruge en foodprocessor). Smag til med lidt af det sidste røgede paprika samt salt og peber. Hvis Haydarien er for tyk, spæd op med lidt vand eller god olivenolie. Dryp gerne lidt god olivenolie over ved anretningen.
Salat: Skyl rucolaen i 2 hold koldt vand, og tør den i en salatslynge.
Vend de stegte, lune kartofler, skyllet rucola og haydari sammen og anret som vist.
Kundekommentarer ()