0
Kyllingelår stegt med Spicy Chicken Rub og rødkåls/appelsinsalat med rosiner

Kyllingelår stegt med Spicy Chicken Rub og rødkåls/appelsinsalat med rosiner

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kyllingelår: Tag kyllingelårene ud af køleskabet en halv time før de skal steges. Krydr dem med salt og peber og den medfølgende blanding af Chicken Rub (gem 1/3 til kartoflerne) og lad dem gerne trække i en halv times tid. Læg dem i et ovnfast fad og dryp et par dråber olie over. Steg dem i en 200 grader varm ovn i ca. 35-40 minutter. Hæld et par gange undervejs lidt af det afsmeltede fedt udover kyllingelårene. Tag fadet ud og dæk kødet med stanniol så det holder sig varmt. Lad dem trække i 5 minutter, før du serverer dem.

Kartofler: Skrub eller skræl og halvér kartoflerne - kom dem i et ildfast fad. Vend med olivenolie, de sidste krydderier samt salt og peber. Bag dem i ovnen sammen med kyllingen - evt. i samme fad.

Rødkåls/appelsinsalat: Trim rødkålen for grimme blade og stok og snit resten i fine strimler (brug gerne et mandolinjern). Vend dem sammen med 2 spsk. balsamico, 2 spsk. akaciehonning, olivenolie, salt og peber og lad kålen marinere mens resten klargøres. Fjern skallen og det hvide kød på appelsinerne ved at skære det af. Skær resten i tern på ca. 1 cm. Skyl persillen, tør den og snit den fint. Vend appelsiner og persille i kålen sammen med de tørrede rosiner.

Anretning: Fordel kyllingelårene og salat på tallerkenerne (se billedet), og server kartofler ved siden af i en skål. 

Du skal selv have:  Balsamico, honning, olie, salt og peber.

Bonusinfo

Chicken Rub indeholder:

Sort og rosa peber, oregano, timian, merian, koriander, stærk paprika, søde paprikaflager, hvidløg, gul sennep og urteboullion.* 
Alle ingredienser er økologiske. 

Urtebouillonen er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?