0
Kyllingelår stegt med za'atar dertil kikærter, rosenkål, hasselnødder, hytteost og tørrede tranebær

Kyllingelår stegt med za'atar dertil kikærter, rosenkål, hasselnødder, hytteost og tørrede tranebær

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hele kyllingelårza'atar
Kylling:

Tænd ovnen på 225 grader. Del kyllingelårene i 2 og krydr med salt og peber, og gnid dem grundigt ind i halvdelen af medfølgende blanding za'atar - gem det sidste til senere! Kom dem i et ildfast fad og steg dem i en forvarmet ovn i ca. 25 minutter - dryp et par gange med lidt af den afsmeltede fedt fra lårene.

rosenkålkikærterhvidløghasselnøddekerner
10 min.
Kikærter & rosenkål:

Hak hasselnødderne groft. Kom imens kikærterne i en sigte, og skyl dem igennem. Lad dem dryppe af. Fjern de yderste blade på rosenkålene, og del dem i 2 halve. Steg rosenkål på en panden hvor du ristede nødderne, rist med skærefladen nedad i god olivenolie til de er gyldne og karamelliserede. Pil, og finthak hvidløg. Kom det hakkede hvidløg på panden med rosenkål, og rist igennem et par minutter. Kom 2-3 spsk. vand ved, og lad det fordampe igen. Krydr med salt og peber. Når alt vandet er fordampet kommes en generøs klump smør ved sammen med de drænede kikærter på, og lad dem riste med i 2-3 minutter. 

hytteosttørrede tranebær
45 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Fordel hytteost på tallerkener, og kom kikærter og rosenkål derpå. Top med de tørrede tranebær, hakkede hasselnødder og kylling. Dryp god olivenolie over, og krydr med masser af sort peber samt det sidste za'atar.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?