Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt vand over. Skyl risene grundigt. Kom risene i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand og kog i ca. 12 min. Hæld overskydende vand fra.
OBS: Vigtigt at overholde tiden da risene ellers nemt kan klistre.
Rør peanutbutter med en smule rød karry og 3-4 spsk. kokosmælk. Smag til med lime, salt og en smule sukker.
Rør resten af kokosmælken og karryen sammen, og krydr marinaden med salt og peber. Vend kyllingen i marinaden, og lad den trække i 5 min.
Skær resten af limen i både, og gem den til servering.
Sæt kyllingen på spyd, og steg dem i lidt olie på en varm pande i ca. 15 min., eller til de er gyldne og gennemstegte. Tag dem af panden, og krydr dem med salt.
Hæld evt. fedt fra panden, og tilsæt resten af marinaden, som kyllingen lå i, til den varme pande, og lad den koge i 1-2 min., til den bliver tyk. Smag til med salt og sukker.
Rør en dressing af fiskesauce, 2-3 tsk. sukker, 1-2 spsk. lys eddike efter smag. Vend agurk sammen med dressingen, og smag til med salt og peber.
Snit spidskål fint.
Kommentarer og forslag til opskriften