0
Kylling med parmesanmos, timianstegte porrer og parmesan

Kylling med parmesanmos, timianstegte porrer og parmesan

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Klassikere med et twist
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

melede kartoflerparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Parmesanmos:

Skræl kartoflerne, og del dem i mindre stykker. Kog dem møre i rigeligt usaltet vand. Damp kartoflerne tørre, og mos dem, enten gennem en purépresser eller med et piskeris. Rør mosen med generøse mængder smør, og smag til med salt og peber samt revet parmesan - brug ca. det halve her! 

porrertimian
25 min.
Timianstegte porrer:

Skyl timianen, og soigner porrerne. Skyl dem grundigt! Skær 2 lige lange stykker af den hvide del af hver porre, som derefter deles på langs. Skyl igen, så du er sikker på, at alt jord er skyllet ud. Læg porrerne med skærefladen nedad på et stykke køkkenrulle et par minutter. Steg porrerne med skærefladen nedad på en stor pande i lidt neutral olie. Når porrerne begynder at få god karamellisering, tilføjes plukket timian og lidt frisk smør til panden. Krydr med salt og peber, og steg porrerne færdige på begge sider i et par minutter, mens du steger kyllingen.

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlerrasp
30 min.
Kylling:

Krydr kødet med salt og peber og vend først i mel, derefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde) og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet. Steg kødet på en medium varm pande i halvt neutral olie og halvt smør til det er gyldent og sprødt. Det tager 2-3 min. på hver side.

40 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Først mos, dernæst porrer og så kylling på toppen. Vrid evt. ekstra sort peber på ved bordet. Server salaten vendt med lidt god olie og eddike til. 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?