Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Start med at sætte en stor gryde over ved mellemhøj varme og tilsæt lidt olivenolie. Del kyllingelåret i to i knæleddet og brun begge dele godt af i bunden af gryden. Tilsæt ca. 4 dl. vand pr. kuvert og krydderblandingen og lad det simre under låg ca. 30 min. til kyllingen er helt mør.
Sæt også en stor grydefuld vand over til at koge fregola i. Husk et godt skud salt!
Snit løg, hvidløg og bladselleri i tynde skiver.
Skræl den hvide asparges ved at lægge den fladt på et skærebræt og dreje rundt mens du skræller. Skær de nederste 1-2 cm af og smid det væk. Skær dem herefter i 3-4 cm lange stykker.
Kom pastaen i gryden med vand og kog til den er al dente. Smag dig frem.
Varm en stor pande op ved mellem varme og tilsæt et generøst skud olivenolie. Skær brødene i firkanter og rist dem gyldne og sprøde ca. 3-4 min. på panden. Krydr med salt.
Kom løg, hvidløg og bladselleri op i suppen og lad dem simre med ca. 5 min.
Smag suppen til en sidste gang med salt og et godt skud groftkværnet sort peber. Anret i dybe tallerkner med pasta, rå asparges og croutons.
Velbekomme!
Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn.
Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!
Linsesuppekrydderi indeholder:
60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.
Kundekommentarer ()