0
Kyllingesuppe med sprøde croutons og asparges
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

kyllingelårgræsk linsesuppe krydderi
1 min.
Steg kyllingen

Start med at sætte en stor gryde over ved mellemhøj varme og tilsæt lidt olivenolie. Del kyllingelåret i to i knæleddet og brun begge dele godt af i bunden af gryden. Tilsæt ca. 4 dl. vand pr. kuvert og krydderblandingen og lad det simre under låg ca. 30 min. til kyllingen er helt mør.

Sæt også en stor grydefuld vand over til at koge fregola i. Husk et godt skud salt!

løghvidløgbladsellerihvide asparges
5 min.
Ordn det grønne

Snit løg, hvidløg og bladselleri i tynde skiver.

Skræl den hvide asparges ved at lægge den fladt på et skærebræt og dreje rundt mens du skræller. Skær de nederste 1-2 cm af og smid det væk. Skær dem herefter i 3-4 cm lange stykker.

Fregola sarda
10 min.
Kog pastaen

Kom pastaen i gryden med vand og kog til den er al dente. Smag dig frem.

pita / somun
15 min.
Steg croutons

Varm en stor pande op ved mellem varme og tilsæt et generøst skud olivenolie. Skær brødene i firkanter og rist dem gyldne og sprøde ca. 3-4 min. på panden. Krydr med salt.

25 min.
Færdiggør suppen

Kom løg, hvidløg og bladselleri op i suppen og lad dem simre med ca. 5 min.

30 min.
Anretning

Smag suppen til en sidste gang med salt og et godt skud groftkværnet sort peber. Anret i dybe tallerkner med pasta, rå asparges og croutons.

Velbekomme!

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Bonusinfo

Linsesuppekrydderi indeholder:

60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?