0
Kyllingetagine med æbler, tranebær og kikærter

Kyllingetagine med æbler, tranebær og kikærter

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
løgrøde æblerspinattørrede tranebærris
1 min.
Klargøring

Risene skylles grundigt og sættes over at koge efter anvisningen på pakken.

Spinaten skylles, slynges tør, og hakkes meget groft.

Løgene skæres i fine tern.

Tranebær hakkes mellemfint. Gem lidt af de hakkede tranebær til at drysse over retten til sidst.

Æblerne skæres i rustikke stykker på omkring 1x1 cm.

løgHopballe Mølle kylling, bryst i strimlerrøde æblerspinatkikærter i vandras el hanouttørrede tranebær
15 min.
Tagine

Kyllingestrimlerne krydres med salt og peber, og steges meget kort på en stor, hed pande med olie. Panden skal kunne rumme hele retten til slut.

Kyllingen tages op, tildækkes og sættes til side.

Løgene steges ved mellemvarme på kyllingepanden i lidt ekstra smør eller olie, til de er gennemsigtige.  
Tilsæt ras-el-hanout krydderiet, og lad det stege med et minuts tid, til det begynder at dufte.  

Så tilsættes spinat og tranebær til panden, og steger med til spinaten falder sammen.

Kikærter og vandet derfra hældes i panden. Lad retten simre under låg i 5 min. og smag til med salt og peber, samt evt. god chilisauce. Hvis saucen bliver for tyk, tilsættes vand eller kyllinge-boullion, hvis man har det.

Til sidst tilsættes kylling og æbler. Lad retten simre i 2-3 min., og smag til en sidste gang.

30 min.
Anretning

Taginen drysses med tranebær, og serveres sammen med risene og evt. god chilisauce.

~Velbekomme ~

 

 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?