0
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

"Fish cakes": Krydr fiskefileterne med salt og peber, rist dem møre i lidt olie på en pande ved middel varme - de skal ikke tage for meget farve - og lad dem køle af. Skræl kartoflerne, skær dem i store tern og kog dem møre i usaltet vand. Mos dem godt og rør dem sammen med smør, revet skal og saft fra hele citronen, ½ bundt finthakket persille, muskatnød, salt og peber. Findel fileterne med en gaffel, rør dem i kartoffelmosen og sæt "farsen" på køl 15 min. Del farsen i 12 portioner, form dem til 2 cm tykke bøffer og sæt dem igen på køl i 30 min. Rør melet med cayennepeber og vend bøfferne deri - de skal bare dækkes med et tyndt lag. Varm et tyndt lag olie op i panden og steg bøfferne gyldne på begge sider. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og server straks med limefrugt skåret i både.

Salat: Skyl salaten, slyng den tør og riv den i mundrette bidder. Skær agurken i tern. Læg begge dele i en skål med ½ bundt grofthakket persille. Pisk sennep og honning sammen til det er ensartet, rør yoghurt i og smag til med salt og peber. Vend dressingen ind i salaten og server straks efter.

Giv kartoffelfritter og godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften