0
Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Opskriftstype:
Tyrkisk

Lahmacun er en tyrkisk ret, der består af en tynd, rund dej, der er toppet med en krydret blanding af hakket kød (normalt oksekød eller lam), løg, tomat, paprika, hvidløg og forskellige krydderier. Derefter bages det i en ovn eller på en støbejernspande, indtil de bliver sprødt og gyldne. De serveres typisk sammenfoldet eller rullet og kan suppleres med citronsaft, friske grøntsager og saucer som f.eks. ezme. Lahmacun betragtes som en form for tyrkisk pizza på grund af sin lighed med en pizza, selvom smagen og teksturen er anderledes. Det er en populær gade- eller fastfoodret i Tyrkiet og andre dele af Mellemøsten.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
hakket oksekødLahmacun krydderitomatpuré
1 min.
Fyld
tomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailgrøn peberfrugtrød peberfrugtzittauerløghvidløgbredbladet persilletomatpuré
10 min.
Ezme salat
pizzadej - på surdej
Lahmacun

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Lahmacun (tyrkisk pizza) krydderiblanding indeholder: 

25% Korianderfrø, 25% spidskommen.  15% sumak, 10% paprika, 10% sort peber, 5% cayenne, 5% allehånde, 5% kanel