0
Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Tyrkisk

Lahmacun er en tyrkisk ret, der består af en tynd, rund dej, der er toppet med en krydret blanding af hakket kød (normalt oksekød eller lam), løg, tomat, paprika, hvidløg og forskellige krydderier.

Derefter bages det i en ovn eller på en støbejernspande, indtil de bliver sprøde og gyldne.

De serveres typisk sammenfoldet eller rullet og kan suppleres med citronsaft, friske grøntsager og saucer som f.eks. ezme.

Lahmacun betragtes som en form for tyrkisk pizza på grund af sin lighed med en pizza, selvom smagen og teksturen er anderledes.

Det er en populær gade- eller fastfoodret i Tyrkiet og andre dele af Mellemøsten.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket oksekødLahmacun krydderitomatpurézittauerløghvidløg
1 min.
Fyld

Tænd ovnen på 225 grader.

Pil og finthak både løg og hvidløg (tag halvdelen af begge fra til salaten).

Steg kødet af på en meget varm pande i olivenolie. Brun det grundigt !

Kom løg og hvidløg på sammen med krydderiblanding, og rist igennem et par minutter.

Kom nu tomatpuré på, og rist igennem i yderligere 2 minutter.

Smag til med salt og peber. 

tomatergrøn peberfrugtzittauerløghvidløgsalatost i tern (marineret i hvidløgsolie)
10 min.
Ezme salat

Skær tomater og peberfrugter ud i små tern, og kom dem i en skål sammen med resten af de finthakkede løg og hvidløg.

Vend med osten, og den væde den ligger i, og smag til med salt og peber. 

pizzadej - på surdej
15 min.
Lahmacun (pizza)

Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne (den skal ikke æltes sammen). Rul dejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca. 20-25 cm. Rul fra midten og ud!

Brug rigeligt mel både over og under dejen, og børst overskydende mel af toppen af dejen.

Fordel kødfyldet på pizzaerne, og dryp med lidt god olivenolie.

Nu kan du tilberede pizzaen på 2 måder:

1) Hvis du har en bagesten og en pizzaspade:

Forvarm ovnen og bagestenen på over og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader, og bag dem direkte på stenen i 5-8 min., til de er sprøde og lækre.

2) Hvis du laver dem på bageplader i ovn:

Lav dem direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaen ind i en mindst 250 grader forvarm ovn, og bag i ca. 12-15 min., til de er sprøde og lækre.

creme fraiche 18%
30 min.
Anretning

Som vist på billedet. Fordel ezmesataen over pizzaerne og dryp med creme fraice.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Lahmacun (tyrkisk pizza) krydderiblanding indeholder: 

25% Korianderfrø, 25% spidskommen.  15% sumak, 10% paprika, 10% sort peber, 5% cayenne, 5% allehånde, 5% kanel