0
Laks bagt med blå birkes og himmelbjergost, dertil stuvet sorghum & palmekål

Laks bagt med blå birkes og himmelbjergost, dertil stuvet sorghum & palmekål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sorghum
1 min.
Sorghum:

Start med at komme sorghum i en si, og skyl dem grundigt.

Kog de omhyggeligt skyllede sorghum i rigeligt saltet vand i ca. 15 min. Dræn overskydende væde fra, og lad grynene afkøle let.

skalotteløghvidløgpalmekålcreme fraiche 38%Himmelbjergost
5 min.
Palmekål og sorghum:

Skær palmekål i mundrette stykker. Den mest træede del af stænglen skæres fra og kasseres. Hak hvidløg og skalotteløg fint, og sauter dem af i en bredbundet gryde eller sautépande i lidt smør og olivenolie, uden at de tager farve. Tilsæt palmekål, der er grundigt skyllet og helt afdryppet for vand, gerne i en salatslynge. Lad kålen falde sammen, mens du rører eller svinger i den. Tilsæt creme fraiche, og kog ind til en let cremet konsistens. Tilsæt de kogte sorghum, og kog igennem et par minutter. Smag til med revet ost (brug ca. det halve her), salt og sort peber.

ASC laks med skindblå birkesHimmelbjergost
20 min.
Laks:

Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad med skindsiden nedad. Krydr med salt og peber. Drys fisken med det sidste revne ost og med blå birkes. Sæt fisken i en 225 grader forvarmet ovn i 7-10 min. (afhængig af din ovn).

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere den med et let rødt og saftigt indre.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Fordel sorghum og palmekål i bunden af en tallerken. Server laksen dertil. 

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?