0
Laks bagt med dukkah dertil bulgursalat med grønkål og abrikoser

Laks bagt med dukkah dertil bulgursalat med grønkål og abrikoser

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

dukkahtørrede abrikoserbulgurmandlerrødløggrønkål
Bulgursalat med grønkål og abrikoser

Kog bulguren op i rigeligt letsaltet vand. Sluk, og lad den trække 10 min.

Kom den tilberedte bulgur i en sigte, og lad den dryppe af i 10 min.

Rib grønkålen, og kassér stænglerne. Snit kålen fint, skyl den grundigt i 2 hold koldt vand, og slyng den tør i en salatslynge.

Pil og snit rødløg fint, og hak mandlerne. Vend det hele i den let afkølede bulgur sammen med abrikoserne. Tilsæt generøse mængder god velsmagende ekstra jomfru olivenolie, citronsaft og lidt citronskal efter behag, og smag det hele til med salt, sukker og peber samt ca. halvdelen af dukkah’en.

ASC laks med skinddukkah
Fisk

Læg fisken i et ovnfast fad med skindsiden nedad, krydr med salt og peber, og drys det sidste dukkah på.

Sæt fisken i en 200 grader forvarmet ovn ved varmluft i ca. 7-8 min., og servér straks.

Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?